hur ändrar termostaten i en ford explorer

hur ändrar termostaten i en ford explorer

Om du kör den populära Ford Explorer, och du har en överhettning problemet, eller du värmaren inte blåser varm luft, behöver du sannolikt kommer att förändras termostaten. På mindre än en timme har du problemet fasta och din Explorer kommer åter vara i drift på topp
1.
Tappa ur kylvätskan från Explorer till en adekvat behållare genom att öppna avtappningspluggen i botten av radiatorn. Spara kylvätska för återanvändning om det är relativt nytt och rent.
2.
Bort den negativa batterikabeln från batteriet om din Explorer har en 2,9-, 3,0-, 4. 0-eller 5. 0 -litersmotor. Detta steg är inte nödvändigt för 2,3-och 2,5-liters motorer.
3.
Följ övre kylarslangen till fronten förarens sida av insugningsröret, där den möter motorn. Det är där termostathuset på din Ford Explorer finns. Om det behövs, ta bort luft renare kanal för enkel tillgång till bostäder.
4.
Lossa klämman på slutet av kylarslangen och dra slangen från termostathuset. Använd en 10mm fast nyckel eller hylsa för att ta bort de två fästskruvar på termostathuset lock. Ta av locket.
5.
Observera placeringen av termostaten innan de tas bort. Dra ut den gamla termostaten. Seat den nya termostaten inne i huset i samma position som den gamla, fjäder-vänd in i motorn. Installera ny packning över termostaten.
6.
Sätt termostathuset locket och kylarslangen. Installera luftrenaren kanalen om de tagits bort tidigare. Fyll kylaren med reserv eller nya kylvätska. Starta din Explorer och kör med värmaren blåser tills motorn blir varm. Kontrollera tätheten.

Tips och varningar


 • Försök inte att dränera kylvätskan från din Explorer om motorn är varm. Se till att motorn är sval innan du tömmer kylvätska.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en geo metro
  hur du ändrar bilens punktering
  hur man byter en bränslefilter
  hur du tar bort ett bränslefilter
  hur du tar bort kåda från en bil
  hur man byter batteri i en Plymouth Voyager
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck på en Dodge Durango
  hur man tvättar en bil
  hur man kan anpassa Polaris ATV ventiler
  hur man byter torkarblad