hur ändrar termostaten i en dodge ram

hur ändrar termostaten i en dodge ram

Din Dodge Ram är mest sannolikt tufft, men även en Ram inte kan fungera korrekt med ett defekt termostat. Om RAM-minnet är överhettning eller blåser kall luft när du slår på värmaren, är det dags att kolla termostaten. Om det behöver ändras, upphävas ungefär en timme, och ditt RAM kommer att vara bra som ny
1.
Parkera din Dodge Ram i utförsbacke, om möjligt. Koppla bort den negativa batterikabeln. Lossa avtappningspluggen på undersidan till höger på radiatorn. Bifoga en bit trädgårdsslang till kontakten för att dränera kylvätskan i en behållare. Återanvända kylmedlet senare om den är relativt ren och ny.
2.
Följ övre kylarslangen till toppen av motorblocket för att hitta den termostathuset om din Dodge Ram tillverkad före 2004. I senare modeller kan termostathuset placeras i slutet av den nedre kylarslangen.
3.
Använd tång eller klämma verktyg för att ta bort klippet hålla kylarslangen på termostathuset. Lossa bultarna fäster locket till termostathuset och avlägsna.
4.
Notera positionen av den gamla termostaten och ta bort. Montera den nya termostaten i exakt samma position. Skrapa gamla packningen rester från insidan av locket. Montera ny packning.
5.
Sätt termostathuset locket och övre kylarslangen. Fyll kylaren med reserv eller nya kylvätska. Kör din Dodge Ram med värmaren blåser på hög tills motorn värms upp. Kontrollera tätheten.

Tips och varningar


 • Dränera inte kylvätskan från din Dodge Ram om motorn är varm, eftersom detta kan resultera i brännskador. Låt motorn svalna innan du tömmer kylvätska.


 • Relaterade artiklar


  hur man ska behandla rengöra en topp jeep trasa
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en Honda Accord
  hur man polera krom Harley Davidson
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en GMC Sierra
  hur man navigerar under huven
  hur man kan kontrollera den automatiska transaxel vätska på en Chevrolet lumen
  hur man tvinnas bilbälte
  hur du lägger främre differential vätska till bil
  hur man bestämma storleken på bilens däck
  hur man kan kontrollera en bils bromsvätska