hur ändrar termostaten i en Jeep Grand Cherokee

hur ändrar termostaten i en Jeep Grand Cherokee

Tillgänglig för mer än 30 år, är Grand Cherokee en populär modell erbjuds av Jeep. Oavsett typ eller år som du kan ha, att ändra termostaten i en Grand Cherokee förblir densamma. Om du har överhettning problem med din Jeep, här är hur man byter termostat
1.
Öppna Dräneringskran på kylaren för att tömma kylvätskan från din Jeep Grand Cherokee. Detta Dräneringskran ligger på den nedre högra sidan mot baksidan av din Cherokee. Använd en burk och återanvända kylmedlet om den är relativt ny och ren.
2.
Följ övre kylarslangen till den punkt där den möter termostathuset. Den termostat placerad i huset. Använd en klämma verktyg eller tvingen-grepp tång för att lossa klämman som håller slangen till huset. Arbete i slutet av kylarslangen fri från termostathuset.
3.
Ta bort de två skruvarna som håller på termostathuset lock. Dra av locket. Ta del av ställningen i den gamla termostaten. Ta bort och installera den nya termostaten i exakt samma position.
4.
Skrapa bort rester av det gamla termostaten packning från insidan av termostathuset täcka med ett rakblad. Undvik att få någon skräp inuti termostathuset.
5.
Montera den nya packningen. Sätt tillbaka termostathuset locket och kylarslangen. Starta din Jeep Cherokee och köra värmaren på hög. Låt motorn värmas upp. Kontrollera tätheten.

Tips och varningar


 • vissa modeller av Jeep Grand Cherokee, den nedre bältet kan vara i vägen för att komma åt nedre bulten av termostathuset om hela huset måste tas bort. Du måste ta bort den nedre bältet i det här fallet.
 • Använd en skruvmejsel för att arbeta i slutet av kylarslangen fri från termostathuset, om det behövs.
 • Don't avlopp kylvätskan från din Grand Cherokee om motorn är varm. Låt motorn svalna innan du tömmer kylvätska.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja i en Dodge Durango
  hur du justerar kopplingen i en Ford Mustang
  hur man polera krom på en bil
  hur man rengör döda insekter från din bil
  hur man halkbekämpar framrutan
  hur du skyddar din bil från bucklor och Dings
  Hur du tar hand om din bil däck
  hur man rengör en bil instrumentbräda
  hur man kan kontrollera 10 viktiga saker på din bil
  hur man får mer gas för dina pengar