hur ändrar termostaten i en Ford Focus

hur ändrar termostaten i en Ford Focus

Du kan ha ett stort problem med din lilla Ford Focus Om termostaten inte fungerar korrekt. Lyckligtvis för Focus ägare, har Ford gjort att ändra termostaten en relativt snabb, smärtfri procedur. I minst en timme, kan du vara tillbaka bakom ratten i din Ford Focus

Du behöver:. .
Jack och pallbockar eller hjul ramper
Avloppsslang (tillval).
Container.
10mm fast nyckel.
13mm uttag.
Tång.
Termostat och packning.


1.
Se till att motorn i din Ford Focus är cool. Använd domkraft och pallbockar eller ramper hjul för att höja framsidan av ditt fokus. Vrid kylarlocket 1/4-turn på väg att släppa trycket i kylsystemet. Ta bort locket när väsande stannar och visar trycket är lättad.
2.
Leta radiatorn Dräneringskran på passagerarsidan av botten av kylaren, som vetter mot baksidan av Focus. Fäst en slang till kontakten om så önskas för att minimera spill kylvätska. Lossa pluggen för att tömma kylvätskan i en lämplig behållare. Återanvändning kylvätskan om relativt nya och rena.
3.
Tryck på spärren på undersidan av selen coilpack ledningar uppåt samtidigt som du drar ur kontakten mot dig för att dra ur selen. Använd en 10mm fast nyckel och en 13 mm uttag för att ta bort fästet håller avgasåterföring (EGR) röret. Tryck EGR röret nedåt för att visa termostathuset.
4.
Använd tång för att lossa klämman vid motorns slut på den övre kylarslangen där den möter termostathuset. Dra ut slangen utanför huset. Ta ut två bultarna som håller locket och ta av locket.
5.
Notera position i den gamla termostaten. Dra ut den gamla termostaten och säte nya termostaten i termostathuset i samma ställning. Rengör alla rester från insidan av locket. Placera ny packning över termostaten och ersätta locket.
6.
Sätt kylarslangen, EGR rör och fäste och coilpack kabelnätet. Fyll radiator med reserv eller nya kylvätska. Börja ditt fokus och låta motorn värmas upp. Kontrollera tätheten.

Tips och varningar


 • inte Försök att tömma kylvätska när bilen motorn är varm.


 • Relaterade artiklar


  hur man roterar däck på en Chrysler Town & Country
  hur man byter en trasig bil säkring
  hur man installerar skärmar, på alla typer av fordon
  hur man byter olja på en E36 BMW 3-serien
  hur man blandar kropp fyllmedel att reparera chips billack
  hur man kan förebygga en motor överhettning
  hur man skyddar en bil under en orkan
  hur man installerar en ny bil batteri
  hur du justerar kopplingen i en Saturn Vue
  hur man roterar däck på en Nissan Altima