hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck på en Mazda6

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck på en Mazda6

Se till att dina däck är ordentligt pumpade är ett bra sätt att förbättra din gas körsträcka och styrförmåga. Få bra gas körsträcka är en viktig del att spara pengar. Så här slutföra denna enkla gör-det-själv-arbete och kontrollera trycket i däcken på din Mazda6
1
. .
Köp mätaren däcktrycket med beaktande av vilka en är rätt för dig. Du kan välja mellan flera olika typer, inklusive de med rattar, sådana med LCD avläsning eller de som kommer att prata med dig.
2.
Låt dina däck svalna under minst flera timmar innan du kontrollerar trycket. Kör runt kommer att öka trycket eftersom värmen expanderar luften i ditt däck. Låt uppgift för en tidig morgon, om möjligt.
3.
Hitta och ta bort alla mössor från ventilspindlar på dina däck. Om du aldrig har gjort det här förut, se till att glida dem i fickan. Ventilspindeln kepsar är magiska bitar av plast som försvinner för alltid om du släpper dem.
4.
Arbeta dig runt bilen, kontrollera varje däck som du går. Tryck mätaren däcktrycket till varje däcket på din Mazda6. Du måste göra detta hårt och i rätt vinkel, annars kommer du höra ett väsande ljud som betyder luft läcker ut via dina däck. När du hittar rätt vinkel för att kontrollera trycket och fräsande stannar, ta en titt på uppläsningen. Skriv ner varje tryckavläsningen med motsvarande däcket.
5.
Kontrollera resultatet mot trycket rekommenderas av Mazda. För Mazda6, rekommenderas du håller däcktrycket mellan 26 och 34 psi.


Relaterade artiklar


hur du justerar kopplingen i en toyota tundra
hur man roterar däck på en Ford F-serie
hur man inspektera en bils Serpentine belt
hur man läser oljestickan i en Cadillac Escalade
hur man hittar produkter auto detalj
hur man byter batteri i en Toyota Highlander
hur man kan bli av limrester på en bil
hur du undviker bilbatteriet korrosion med vaselin
hur man målar en bil interiör
hur man förbereder bilen för vintern