hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en geo metro

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en geo metro

För de som äger en Geo Metro, har du förmodligen svårt att påminna den senaste gången du var på en bensinstation. För att behålla din stora gas körsträcka, bör du ta regelbundet väl hand om dina däck. Däck under deras rekommenderade trycknivåer kan avsevärt äventyra bilens bränsleekonomi
1
Titta på insidan av. förardörren på Metro för att hitta en dekal med information om de ursprungliga däcken. Det rekommenderade trycket du kommer att vara för kalla däck, vilket innebär att de inte har drivits under de senaste timmarna. Chevrolet rekommenderar en inflation nivå på 26 till 34 psi för Metro däck. För varmt väder eller senare kör du kanske kompensera när du får högre värden.
2.
Öppna ventilen på din första däcket och tryck på manometern mot den. Om du hör väsande från däcket, tryck mätaren fastare annars för mycket luft kommer undan. Ta läsning från mätaren och jämför den med de rekommenderade nivåerna.
3.
Justera trycket därefter. För att tömma, tryck mätaren kanten försiktigt mot ventilen. För att blåsa, gå till närmaste bensinstation och använda en av de luft pumpar. Var noga med att regelbundet kontrollera trycket som man blåser eller tömma för att nå den rekommenderade nivån. Upprepa dessa steg för alla fyra däcken.
4.
Kontrollera dina däck en gång i månaden och innan längre resor.
5.
Kom ihåg att kontrollera nivån på reservdäck för din Metro. Du vet aldrig när du behöver det, och du vill vara säker på att det är ordentligt uppblåst.

Tips och varningar


 • 2000 Geo Metro Standard levereras tillverkade med däck P155/80R13 (79S). I 1997 års Geo Metro halvkombi och Sedan kommer med däck P155/80R13 (79S). I "79" på däcket storlek gör var och en av däcken på Metro kan hantera en vikt belastning av 963 pounds. Om du kommer att dra en tung last, öka lufttrycket i dina däck, men inte överstiga 36 psi.


 • Relaterade artiklar


  hur man väljer bilmattor
  hur man spola kylaren i en geo metro
  hur man får grundläggande bilhandlare utrustning
  hur man blåsa bildäck
  hur man byter torkarbladen på en Honda Accord
  hur man byter batteri i en Mitsubishi Eclipse
  hur man rengör aluminiumfälgar
  hur man byter batteri i en Saturn Vue
  hur man byter torkarbladen på en Cheva lavin
  hur man rengör och installera nya broms rotorer på en bil