hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Plymouth neon

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Plymouth neon

Genom att köpa din Plymouth Neon, du har gjort din del för att minska beroendet av utländsk olja. The Neon är känt för att uppnå höga gas körsträcka. Du kan gå ännu längre och förbättra din gas körsträcka genom att säkerställa att dina däck är pumpade till rätt tryck
1
<. . br> avgöra vilka däck tryckmätare som du vill använda. Det finns typer med gammaldags ringer och avläsning pinnar. Det finns även modeller som faktiskt kommer att läsa den trycknivå högt för maximal bekvämlighet.
2.
Låt trycket i däcken att ta sitt naturliga nivåer genom att låta dem svalna. Friktion med vägen kommer att värma upp luften i dina däck och öka trycket på konstgjord väg. Kontrollera lufttrycket i däcken på morgonen innan du går någonstans ungefär en gång i månaden.
3.
Skruva av locken från dina däck "ventilspindlar. Var noga med att inte förlora någon av de mössor, eftersom de har ett sätt att studsande i glömska om de tappas.
4.
Tryck luften tryckmätare i varje ventilspindeln, en efter en. Det är lätt att berätta om du gör fel, eftersom du kommer att höra väsande ljud som orsakas av luft som kommer ut från dina däck. Rada upp lufttrycksmätare rätt, titta på läs-och anteckna varje trycknivå.
5.
Att resultaten ligger inom det rekommenderade intervallet från Plymouth. Detta värde kan hittas på ett klistermärke på bågen i din förarsidan dörr. Sen modellen Plymouth neons skall pumpas till högst 36 psi och minst 26 psi. I 2000 års Plymouth Neon fyradörrars sedan är inbyggt med däck numrerade P185/65R14 85T. "P" betyder att däcket är avsett för personbil användning. Den "185" är bredden på däcket i millimeter. Den "85T" är belastningsindex och översätter på så sätt att varje däck kan stödja u00A3 1. 135. Denna information är viktig för ändamål viktfördelning. Bära en tung last bak kanske lägger alltför stor stress på bakdäcken och minska din kontroll över bilen.


Relaterade artiklar


hur man byter olja i en ford explorer
hur man förbereder för en natt på remsan med pappas T-bird
hur du lägger till vatten till ett bilbatteri
hur du justerar kopplingen i en Chevy Camaro
hur man kan eliminera cigarett lukt i bilen
hur man byter batteri i en Pontiac Grand Am
Hur vet man att byta en o2 sensor
hur man hittar produkter auto detalj
hur man spola kylaren i en Cadillac Escalade
hur man återställer ett däck ljus (GM)