hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Kia Spectra

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Kia Spectra

Om du någonsin velat förbättra gas körsträcka på din Kia Spectra, ett sätt att åstadkomma detta är att regelbundet läsa däcktryck. Detta förbättrar ditt miles per gallon och förhindrar blowouts från under-eller över-inflation
1
Låt dina däck vila upp till en timme efter körningen din Spectra. Under körning, även om bara för en liten sträcka, dina däck värma upp och artificiellt öka lufttrycket. Låta dem svalna garanterar noggranna avläsningar.
2.
Använd fingrarna för att skruva av locken över ventilspindlar på dina däck. Dessa små svart plast tips hålla smuts och fukt ur ventilspindeln och möjliggöra mer noggranna avläsningar.
3.
Övervaka den information inbäddade på sidan av dina däck. Varje tillverkare formar det rekommenderade intervallet på lufttryck i gummit. Kia rekommenderar hålla däcken på din Spectra på nivåer mellan 26 och 34 psi. Skriv ner detta intervall ner som referens.
4.
Placera din övertryck lufttryck över ventilspindeln och utöva påtryckningar. Vänta tills det inte finns mer luft läcker att vara säker på att du har en korrekt läst.
5.
Jämför lufttryck läsa på dina däck med den rekommenderade lägsta och högsta på den sida av din däck. Om dina däck är för låg, fyll dem omedelbart. Om de är för höga, släppa några luften.
6.
Tänk er däckets lastområde om du märker att din Spectras däck genomgående låg. Du hittar din lastområde på sidan av alla dina däck. 2008 års Kia Spectra är tillverkad med P205/50R16 86H däck och har en last nivå på 86. Detta innebär att varje däck är utformad för att bära en vikt belastning på u00A3 1. 168.


Relaterade artiklar


hur man byter batteri i en VW Passat
hur man fixar dimmigt strålkastare
hur ändrar luftfiltret i en 2003-2006 Honda CRV
hur man hittar en bils avgassystem
hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Chevy Impala
hur du justerar kopplingen i en toyota tundra
hur man byter oljefilter på bilen
hur man lossa klackarna på ett lastbilsdäck
hur man spola kylaren i en Mitsubishi Galant
hur ändrar U-fogar på en bil