hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Jeep Grand Cherokee

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee är väl känd för sin förmåga att hantera hektiska stadslivet samt oländig terräng och oförsonliga väderförhållanden. Kom bara ihåg att korrekt underhåll av ditt fordon är nyckeln till optimal prestanda. Däck, i synnerhet, bör få god uppmärksamhet, eftersom de möjliggör ditt fordon för att navigera så bra
1
Park din SUV på jämnt underlag och låt ditt fordon svalna. Undvik heta ytor som orsakar luften i dina däck att blåsa. När däcken på din bil är överhettad, kan du få felaktiga avläsningar lufttryck. Att låta däcken på din Grand Cherokee svalna ett par timmar ger dig det bästa läsning som möjligt.
2.
Bekanta dig med dina däck, om du inte redan har. Du kan hitta sin information på fordonet postade i dörrkarmen, i handskfacket eller på insidan av din bagageluckan. För däck som har ändrats, information om högsta tillåtna tryck finns på däcksidan. Det kanske inte är användbart, eftersom du inte bör vanligtvis fylla dina däck till det högsta trycket. Bör dock däcken vara tillräckligt lika för att det ursprungliga, om de används, så den rekommenderade nivån för den ursprungliga däcken kan räcka. Jeep rekommenderar blåsa däcken på Grand Cherokee att 28 till 36 psi.
3.
Ta ut din manometer och skruva loss ventilen på däcket. Tryck mätaren stadigt mot ventilens öppning, eller annat du hör ett väsande ljud betecknar utsläpp av luft ur däcken.
4.
Läs tryckmätning och jämför den med specifikationer för däck i fråga. Om för högt, släpp in lite luft genom att trycka försiktigt mot ventilen med kanten av din mätare och sedan skruva tillbaka locket på. Om för lågt, skruva på locket på och få din bil till närmaste bensinstation för att lägga lite luft.
5.
Använd din mätare ofta samtidigt blåsa eller tömmas. På så sätt kommer du överdriver inte förändringen i trycket. Såvida inte annat anges i bruksanvisningen eller i förfrågningsunderlaget däcket, se till att trycket är enhetlig i alla fyra däcken.
6.
Upprepa stegen regelbundet en gång i månaden och innan långväga bilkörning eller ovanligt tuffa terrängen.

tips och varningar


 • 2008 Jeep Grand Cherokee SRT8 kommer med främre däck 255/45R20 (101W) och bakre däck 285/40R20 (104W). 2008 års Laredo 4x2 och 4x4 samt 2008 Limited modeller är utrustade med däck P245/65R17 (105S). 2008 års Overland är tillverkad med däck 245/60R18 (105S).
 • Det är oftast bäst att mäta trycket efter att inte ha kört fordonet för några timmar. Den rekommenderade trycket ges för en kall däck, eller en som inte har körts i ca 3 timmar.


 • Relaterade artiklar


  hur hur man sparar pengar service din bil
  hur man spola kylaren i en Mitsubishi Eclipse
  hur man roterar däck på en Mitsubishi 3000GT
  Hur man använder en krympande teknik för Färgtoning
  hur man får bläck poäng av läder
  hur man håller en bil organiserad
  hur man läser oljestickan i en Ford Taurus
  hur man kan hantera stadigt ökande gaspriser
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Chevy Impala
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en GMC Sierra