hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Ford Focus

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Ford Focus

Även nyare Ford Focus-modeller har egen däcktrycket-övervakningssystem, kan du komma över situationer i vilka det system som inte fungerar, är strömkretsen har frågor eller larmet kan gå iväg till stora tryckvariationer på grund av långvarig exponering för extrema temperaturer . I dessa situationer bör du ha en egen tryckmätare och vet hur man använder det
1
Köp din egen lufttrycksmätare. Även om det finns luft meter finns på bensinstationer, kan de vara felaktiga på grund av omfattande användning. Så det är bättre att ha en egen. De finns i butiker auto utbudet och många återförsäljare.
2.
Kontrollera att du kan läsa mätaren lätt. Digitala mätare är lättast att läsa, men de kommer definitivt kosta mer. För en vanlig mätare, se till att du kan göra skalan lätt, eftersom du kommer att läsa det flera gånger under hela processen.
3.
Bekanta dig med dina däck. Leta bilens Certifieringsetikett och däck plakat information om dina däck är de ursprungliga. Du kan hitta denna information i din instruktionsbok eller vara permanent fäst på fordonet dörrkanten eller dörrposten. Tänk på att det rekommenderade trycket för en kall däck, vilket innebär att den inte har körts i ca 3 timmar. Ford rekommenderar trycket i däcken av Ford Focus hållas vid 26 till 34 psi.
4.
Ta trycket mätning för varje däck. Ta av locket på ventilen och tryck sedan på din mätare fast mot ventilen öppnas. Om du hör ett väsande ljud, betyder det luft läcker ut och du måste trycka hårdare. Ta läsa och jämföra den med den information du fått om att däcket.
5.
Justera trycket vid behov. För att sänka trycket, tryck mätaren kanten försiktigt mot ventilen. Mät ofta i processen för att säkerställa att däcket inte deflaterar för mycket. Skruva på locket igen när du är klar. För att öka trycket, måste du få din bil till en bensinstation och använda en luftpump eller använda en kompressor hem luften.

Tips och varningar


 • Kontrollera lufttrycket i din Ford Focus minst en gång i månaden och före långa resor.
 • 2008 Ford Focus S och SE båda kommit med P198/60R16 (87T) däck. 2008 års Ford SES är utrustad med P205/50R16 (87H) däck. Denna information är inte bara viktigt för kontroll av tryck, utan också för när du ska byta däcken. Se till att ersättare är lika i storlek och lastkapacitet, eller också kan vara farlig när den används.


 • Relaterade artiklar


  hur innehålla och bli av avlopp olja
  hur man inspektera däck i en Ford F-serie
  hur man spola kylaren i en Dodge intrepid
  hur man köper en bil behå
  hur man byter batteri i en Dodge Caravan
  hur man vaxa bilen när du beskriver
  hur man underhåller en bil
  hur man kan kontrollera en bils bromsvätska
  hur man håller ett omslag duk bil från att blåsa bort
  hur man hittar en bils avgasrör