hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Ford F-serie

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Ford F-serie

Ford F-Series lastbilar är kända för sin förmåga att dra saker snabbt och enkelt. För att fortsätta använda din F-seriens lastbilar effektivt, måste du hålla dina däck pumpade på rätt nivå. Detta kan göras enkelt med en lufttrycksmätare och ett par minuter av din tid
1
Skaffa ett däck. . luft tryckmätare. Dessa kan hittas i bildelar butiker och finns i många varianter. Bestäm om du vill ha en med en roterande urtavla display eller ett tryck pinne.
2.
Ge dina däck tid att svalna efter körning. Även en kort utflykt kan värma dina däck tillräckligt för att expandera luften, kasta av resultaten. Om du kan vänta, testa dina däck under morgontimmarna eller efter så att din lastbil svalna i en timme eller så.
3.
Avlägsna locket från din ventilspindlar. Dessa skruva av lätt. Tyvärr är det också lätt att förlora mössor, så håll dem på ett säkert medan du kontrollera trycket i dina däck.
4.
Tryck mätaren däcktrycket mot varje ventilspindlar. Detta kan vara lite knepigt om du aldrig gjort det förut. Om du hör ett väsande ljud, innebär detta att du inte trycker tillräckligt hårt eller kan ha fel vinkel. Fortsätta att försöka tills fräsande stannar. Upprepa dessa steg för alla fyra däck och reservdelar.
5.
Dubbelkolla de resultat du har hittat med det rekommenderade trycket nivåer. Din 2008 Ford F-150 XLT 4x4 Super Cab lastbil med originalutrustning levereras med däck dimensionerade P235/75R17 108s. "P" betyder att däcket vanligen är avsedd för personbilar användning, även om din F-150 är utrustad med dem. Den "235" är bredden på däcket i millimeter. De "108s" betyder att varje däcket kommer att kunna stödja u00A3 2. 205. eller 1. 000 kg. Se till att din lufttrycket utrustning belastningen inte överstiger dessa gränser kommer att hålla dina däck säker. Ford rekommenderar dig att hålla däcken på din F-seriens lastbilar uppblåsta på mellan 28 och 36 psi.


Relaterade artiklar


hur man spola kylaren i en Ford Focus
hur man kan jämföra kallt insugningssystem
hur du installerar en fläkt
hur man hittar verktyg för att förändra en punktering
hur ändrar bromsbelägg i bilen
hur du ändrar din egen olja
hur du tar bort väg färg från bilar
hur man byter batteri i en Toyota Corolla
hur man byter ett däck på en gaffeltruck
hur man spola kylaren i en Pontiac Grand Am