hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Dodge intrepid

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Dodge intrepid

Alla vill ha bättre hantering och gas körsträcka när de kör när de behöver gå. Ett bra sätt att se dessa saker är att hålla trycket i däcken på din Dodge Intrepid på den rekommenderade nivån. Lyckligtvis att kontrollera detta är ett enkelt gör-det-själv uppgift
1
Skaffa ett övertryck däcktryck. En mätare kan hittas i bildelar butiker och många varuhus. Välja mellan en med en ratt eller ett tryck pinne. Det finns även mätare som helt enkelt kommer att berätta trycket högt.
2.
Cool dina däck genom att inte köra. Friktion från kontakt med vägen kommer att värma upp luften i dina däck och artificiellt höja resultaten. För bästa resultat bör du vänta tills i morgon för att kontrollera däcken innan du går ut.
3.
Skruva loss spindeln mössor från dina däck. Du vill hålla dessa på ett säkert ställe, eftersom de har ett sätt att försvinna.
4.
Tryck mätaren däcktrycket på ventilen stjälkar alla dina däck för att få trycket läsning. Om du tar ner antalet när du hör en väsande ljud, blir resultatet inte korrekt eftersom du inte trycka på spårvidden tillräckligt hårt eller i rätt rakt på vinkel. Du bör också skriva siffrorna ner och hålla koll på vilket däck som har som trycket i fall måste du lägga till eller ta bort luft från någon av dem.
5.
Garanterar resultat minskade linje med tillverkarens rekommenderade trycket. Detta kan hittas på en klisterlapp på din förarsidan dörr. Dodge rekommenderar däcktrycket för Intrepid vara mellan 26 och 34 psi. I 2004 års Dodge Intrepid ES levereras med däck dimensionerade P225/40ZR18/RF 92Y, medan 2004 Dodge Intrepid SXT har däck med betyget P225/60R16 97T. "P" betyder att däcket är avsett för personbil användning. I "225" är bredden på däcket i millimeter. Den "92Y" betyder att varje däck kommer att kunna stödja u00A3 1. 389. Och "97Y" betyder varje däck kan stödja u00A3 1. 609. Detta betyder att du bör fördela viktbelastning i bilen jämnt. Om du överskrider denna gräns på någon av dina däck, kan du uppleva sämre prestanda eller rentav ett misslyckande.


Relaterade artiklar


hur man använder en ozongenerator att döda mögel och mjöldagg i bilar
hur man avgör däckstorlek
hur man hittar produkter auto detalj
hur man byter batteri i en Chrysler Sebring
hur man förbereder för en natt på remsan med pappas T-bird
hur man roterar däck på en Nissan Pathfinder
hur man spola kylaren i ett Mercury Cougar
hur man byter en baklykta på en Dodge Caravan
hur man sparar pengar på bilhandlare
hur schampo bilens mattor