hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Dodge Caravan

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Dodge Caravan

Troligtvis bär din Dodge Caravan några mycket värdefulla last: du och din familj. Eftersom du förmodligen använda din van flera gånger om dagen för att transportera alla runt omkring stan, du vill vara säker på att det fungerar på sin säkraste nivå. Tyvärr är många auto olyckor som orsakats av under-eller över-pumpade däck
1
Kontrollera sidoväggar. . din husvagn främre och bakre däck för det rekommenderade däcktrycket. Dodge rekommenderar 28 till 36 psi för Caravan. Detta kommer att gjutas in i gummi och är ofta svårt att dechiffrera på grund av olika bokstäver och siffror kodas.
2.
Låt dina Caravans däck för att vila upp till en timme före kontrollen trycket. Nyligen använda däck kan ge felaktiga värden. Att låta däcken svalna hjälper försäkra noggrannhet. Dessutom håller däcken borta från miljöfaktorer, exempelvis sol och snö, samtidigt som bilen för att vila.
3.
Bort spindeln mössor från däcket stjälkar. Dessa små, ofta svart, skruva tak för att avslöja en öppning av ett tunt stift sticker igenom. Se till att detta område är ren från damm och fukt, som de delar kan leda till felaktiga avläsningar.
4.
Placera digitalboxen lufttrycksmätare öppna ända hårt över ventilspindeln tills du inte längre hör luft sipprar från sidorna. Vänta tills lufttrycksmätare piper ta bort den. Detta tyder på att din läsning är korrekta och fullständiga.
5.
Jämför läsning till det rekommenderade trycket. Tillsätt luft om trycket är lågt och lufta däcket genom att trycka på stiftet inom stammen om trycket är högt.
6.
Tänk på din däckets lastområde om du hittar din Caravans däck konsekvent låg. Du hittar din lastområde på sidan av däcket, normalt representeras av ett nummer följt av en bokstav. Till exempel: 95H. Konsultera lastområde diagrammet i din instruktionsbok till att din van vikt är inte för mycket för däcken.

Tips och varningar


 • Standard däck på olika Husvagnar omfatta 2005 Dodge Caravan SE med 215/70R15 däck 98s, 2005 års Dodge Caravan SXT med 215/65R16 98T däck och 2002 Dodge Caravan Sport Original med 215/70R15 däck 98s.


 • Relaterade artiklar


  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Chevy Impala
  hur man avfetta en bilmotor
  hur man rengör din terminaler bilbatteri
  hur man byter en bränsleledning filter
  hur du justerar kopplingen i en Kia Spectra
  hur man byter generatorn på en 2001 chevy kavaljer
  hur man byter batteri i en Chevy Impala
  hur man får bättre gas körsträcka, av en mekaniker.
  hur man kan hoppa starta en bil för män
  hur man byter batteri i en Ford F-serie