hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Cheva corvette

hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Cheva corvette

Gummi Manufacturers Association rekommenderar att du tar 5 minuter varje månad för att kontrollera lufttrycket i din Chevy Corvette däck. Ökad prestanda och gas körsträcka kan leda från att ta sig tid att säkerställa korrekt tryck
1
Kontrollera att dina däck är kalla, vilket innebär att bilen inte har körts mer än 2 miles nyligen. Däck expandera med värme, så att du har läst inte kommer att vara korrekt om de är varma. Om din Corvette däcken är redan låg på luft, kontrollera trycket innan du kör bilen. På så sätt vet du exakt hur mycket att tillägga när du når macken.
2.
Kontrollera skylt på insidan förardörrens av din Corvette för det utbud av däck lufttryck. Senare modell Corvetter har intervallen för 28 till 34 psi.
3.
Skruva av spindeln locket från spindeln på varje däck. Ventilspindeln är den långa svarta förlängningen kommer från dina däck nära navkapsel. Placera mössor i ett säkert område tills du har avslutat din check. Dessa tak kan försvinna mycket snabbt.
4.
Leta den lilla tappen i mitten av ventilspindeln. Det är där spårvidden kommer att placeras.
5.
Tryck på kanten av mätaren för att se till att indikatorn klubba är helt inne innan du trycker på mätaren stadigt och snabbt mot ventilspindeln. Om din vinkel är avstängd eller om du behöver lägga mer tryck, hörs ett väsande ljud så att du vet att luft läcker ut.
6.
Bort mätstickan och kontrollera behandlingen.

7.
Pumpa däcken på din Corvette endast till det rekommenderade intervallet av tryck, beroende på hur mycket vikt din Corvette kommer att bära.

tips och varningar


 • 2009 Chevy Corvette ZR1 levereras med framdäcken P285/30R19/LL (87Y) och bakdäcken P335/25R20/LL (94Y) . För 2008 Chevy Corvette Coupe och Convertible kommer med P245/40ZR18/LL (88Y) framdäck och P285/35ZR19/LL (90Y) bak däck. För 2008 Chevy Corvette Z06 levereras med P275/35ZR18/LL (87Y) framdäck och bakdäck P325/30ZR19/LL (94Y). Ju högre det slutliga antalet på dessa däck, desto mer vikt varje däck kan hantera. Ju högre siffra, desto mer lufttrycket du behöver för din Corvette.
 • Kontrollera att läsa en andra gång om du inte är säker på att du har kontrollen korrekt. Rätt lufttryck kan öka bränsleförbrukningen.
 • Med vintern kommer en kallare temperatur, vilket minskar trycket i däcken. Kontrollera lufttrycket oftare under denna tid på året rekommenderas starkt.
 • Var noga med att inte över-blåsa eller under-blåsa dina däck. Båda kan orsaka skada eller ens en punktering.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter batteri i en VW Jetta
  hur man kan stoppa bensin tjuvar
  hur man använder vingen fönstret verktyg för bil lockout
  hur detalj din bil
  hur du låsa upp din bil med din mobiltelefon.
  hur detalj bilmotorn
  hur du lägger kylvätska till en bil
  hur man byter batteri i en Nissan Maxima
  hur man spola kylaren i en Pontiac Grand Am
  hur färgton med lyft-och pull-metoden