hur du justerar kopplingen i en toyota tundra

hur du justerar kopplingen i en toyota tundra

Arbetar på en Toyota Tundra är lite enklare än att arbeta på en bil eftersom det är lite mer rymlig. Detta är särskilt användbart när man arbetar på tundran s koppling. Du kan ändra höjden på pedalen, den punkt där pedalen engagerar kopplingen, och göra grundläggande underhåll vilket kommer att förbättra prestandan av lastbilen
1.
Kolla under huven för behållaren som innehåller kopplingsvätskan för Toyota Tundra. Om den är låg, tillsätt mer vätska för att återställa det hydrauliska trycket i ledningen, och därmed justera kopplingen. Du hittar reservoaren på förarsidan, alldeles framför brandväggen i motorrummet.
2.
Lufta Tundra hydrauliska kopplingssystem för att avlägsna eventuella luftbubblor som kan ha samlats i linjerna. Höj din lastbil upp, ta av dammskyddet från release cylindern, och täcker ventilen med gummislang. Sätt den andra änden av slangen i en tydlig behållare innehåller 2 inches av bromsvätska. Medan din assistent pressar på kopplingspedalen, öppna avluftningsskruven ventilen på release cylindern. Stäng ventilen när din assistent säger att han har tryckt pedalen mot golvet. Upprepa sedan processen tills du inte ser några luftbubblor i behållaren
3
Look. efter läckage i kopplingen linjer eller slav och Master cylindrar. Om det finns en läcka, då det hydrauliska systemet i Toyota Tundra kommer inte att kunna upprätthålla trycket den behöver för att fungera korrekt. Reparera eller byta ut delar som behövs. Huvudcylindern är nära brandväggen på baksidan till vänster på motorrummet, och slaven eller släppa cylinder ligger i kopplingskåpan vänstra sida.
4.
Justera kopplingspedalen av Toyota Tundra genom att vrida reglaget på pedalen. Genom att justera höjden ändrar du om pedalen in när det kommer närmare toppen av stroke, eller närmare golvet. Testa den justering du har gjort genom att köra den för att se om förlovningen punkten fungerar bra för dig.
5.
Undersök komponenterna i kopplingen om kopplingen fortfarande inte fungerar som du vill efter justering kopplingspedalen. Du kanske tycker att tryckplattan är sliten, och inte längre blir som det ska. Denna typ av slitage är oundvikligt, tack vare den friktion som bygger upp i systemet. Byt ut kopplingen komponenterna och kopplingen också.


Relaterade artiklar


hur man spola kylaren i en Cheva Silverado
hur man kan kontrollera bilen axel stövlar
hur man byter batteri i en Toyota Tacoma
hur man ska leva i bergen
hur man får ett oljebyte för vinterkörning
hur man spola kylaren i en Ford Focus
hur man läser oljestickan i en Chrysler Sebring
hur du kontrollerar och byter ut kablarna bilbatteri
hur du tar bort och ansluter köldmedium burkar till bil
hur du tar bort tjära från bilen