hur man spola kylaren i en Toyota Camry

hur man spola kylaren i en Toyota Camry

För att hålla en Toyota Camry i toppskick, det finns vissa typer av löpande underhåll du måste utföra. En sådan typ är den spolning av radiatorn. Vartannat år en ägare ska utföra denna uppgift att hålla kylsystemet fungerar korrekt. Denna spolning är relativt enkelt och nästan alla kan göra det, oavsett hans mekaniska spelstyrka

Du behöver:.
Burk
. Hink.
Kylvätska.
Destillerat vatten.


1.
Flytta Toyota Camry till en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Sedan öppna huven, säkert stötta upp och röra kylaren. Om radiatorn är sval att vidröra, fortsätt till nästa steg. Om inte, vänta tills den svalna innan du fortsätter.
2.
Twist radiatorn ett helt varv mössa, pausa ett par sekunder och sedan helt ta bort kylarlocket. Du vill pausa eftersom även om kylaren är sval, kan det fortfarande finnas inre tryck. Den fullständiga snodd av radiatorn lindrar det trycket.
3.
Placera en hink med minst 2-liters kapacitet, under kylaren och under avtappningspluggen. Avtappningspluggen på en Toyota Camry är oftast på baksidan passagerarsidan av radiatorn.
4.
Öppna avtappningspluggen och låt kylvätskan rinna helt från kylaren. Du kan behöva en hylsnyckel för att lossa avtappningspluggen. När detta är gjort, häll gammal kylarvätska i en förseglad behållare för korrekt avfallshantering senare.
5.
Stäng avtappningspluggen och fyll kylaren helt med destillerat vatten. Öppna sedan avtappningspluggen att låta vattnet rinna in i skopan. Spolningen kräver ca 3 liter destillerat vatten. Upprepa denna process tills det inte finns något skräp i färgen.
6.
Se till att stänga oljepluggen igen och fyll kylaren med nytt kylmedel. I Toyota Camry, vill du använda Toyota Super Long Life Pink färdigblandad kylvätska. Fyll radiatorn tills det är inom en tum av överflöd.
7.
Starta motorn och vrid värmaren till den höga inställningen. Låt Toyota Camry löpa till kylfläkten startar två gånger. Sedan stänga av motorn och kontrollera vätskenivån. Om det är lägre, lägga till mera kylvätska. Om inte, skruva kylarlocket säkert tillbaka i rätt läge och stäng huven.

Tips och varningar


 • Du kan använda kranvatten från en slang i stället för destillerat vatten för spolning, men vanligt vatten kan skriva sediment bakom som kan skada bilens kylsystemet.
 • Var väldigt försiktig med radiator kylvätska eftersom det är mycket giftigt för både människor och djur.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja i en VW Passat
  hur du tar bort cigarett lukt från bilen.
  hur man vinterförbereder en bils däck
  Så här skickar du ett fordon
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en VW Jetta
  hur man avgör däckstorlek
  hur man installerar en strut
  hur du kontrollerar ditt Serpentine belt
  hur man roterar däck
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Oldsmobile Alero