hur man ladda luftkonditionering med freon i en saturn ion

hur man ladda luftkonditionering med freon i en saturn ion

När luftkonditioneringen i din Saturn Ion blåser varm luft, lägga köldmedium kan rätta till problemet. Detta kallas att ladda luftkonditionering. Alla Saturn Ion bilar använder R134 köldmedium så det är möjligt att ladda luftkonditionering själv. I vissa områden behöver du en licens för att köpa köldmediet. Om detta är fallet i ditt område, har luftkonditioneringen laddas av en professionell

Du behöver:.
R134 ladda kit

förbereda systemet

1.
Kontrollera dina rader luftkonditionering för skador. De flesta Bildelsaffärer har läcksökning kit. Några av dessa kommer täta små sprickor eller punkteringar. Om du ser några andra synliga skador, reparation eller byta ut problemet innan du försöker ladda systemet luftkonditionering med köldmedium.
2.
Hitta Lägsta hamn trycksida ditt luftkonditioneringssystem . Du hittar detta under huven. I flertalet Ion bilar är det ligger nära brandväggen på förarens sida av fordonet. Den har en svart keps märkt L eller LOW. Ta bort detta lock och ställ det åt sidan.
3.
Slå på Ion och ställer in luftkonditioneringen till den kallaste inställningen. Du behöver också ha det blåser så hårt som möjligt. Detta gör att du kan få en giltig tryckavläsningen.
4.
Använd tryckmätare ingår i ditt ladda kit för att kontrollera trycket. Du kommer att göra detta på lågtryckssidan. Följ instruktionerna i satsen som instruktionerna varierar för olika kit. Om trycket är i godtagbart intervall, ta din Ion till en professionell service.

ladda systemet


1.
Fäst fylla slangen till kontakten på lågtryckssidan av luftkonditioneringssystemet. Den lågtryckssidan kontakten är mindre än den högtryckssidan kontakt. Eftersom kontakterna är olika storlekar, bör refill kit slangen passar bara på lågtryckssidan hamn. Dessutom kommer högtryckssidan kontakten har oftast en röd mössa eller märkas med en H eller ordet High.
2.
Vrid ventilen på refill slangen sakta så att köldmediet komma in i systemet luftkonditionering. Var uppmärksam på hur du håller burken. De flesta kit kommer att få dig hålla burken upprätt när du laddar luftkonditioneringssystemet.
3.
Upprepa steg 1 och 2 tills trycket är i godtagbart intervall. Du kan behöva använda mer än en burk med R134 köldmedium att helt ladda luftkonditionering.
4.
Stäng ventilen på refill slangen och ta bort slangen från anslutningen när du har färdiga att ladda luftkonditioneringssystemet. Se till att du sätter tillbaka locket på porten.

tips och varningar


Använd
 • skyddsglasögon redskap och handskar när du laddar bilens klimatanläggning med köldmedium
 • Eftersom luftkonditioneringssystemet är trycksatt, måste du vara noga med att inte överfylla den med köldmedium. Dessutom bör du aldrig försöka lägga köldmediet till högtryckssidan, som är märkt med röd mössa eller en keps med en H eller HÖG tryckt på den.
 • Undvik utsläpp av köldmedium i luften eftersom skadorna ozonskiktet. Dessutom att göra detta är ett federalt brott.
 • inte försöker lägga R12 köldmedium till luftkonditioneringen. Detta kommer att orsaka skada på systemet sedan R12 och R134 är inte kompatibla.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper saab delar
  hur man byter batteri i en Chevy Camaro
  hur man byter däck
  hur du lägger transmissionsolja till bil
  hur man förbereder torkarblad för vintern
  hur att förstå hur fordonet säkringar arbete
  hur du tar bort tjära från bilen med majonnäs!
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Chevy Camaro
  hur man byter generatorn på en 2001 chevy kavaljer
  hur man gör däck skina