hur man spola kylaren i en Pontiac Grand Am

hur man spola kylaren i en Pontiac Grand Am

Radiatorn är en integrerad del av kylsystemet för Pontiac Grand Am. För att säkerställa att kylaren fungerar korrekt, bör en ägare spola den regelbundet. Spolning radiatorn vartannat år hjälper till att hålla radiatorn fri från smuts och skräp. Att spola en radiator inte kräver en fördjupad kunskap om auto mekanik, bara att följa några enkla steg
1.
Flytta Pontiac Grand Am till en relativt plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2.
Öppna huven och kontrollera temperaturen på utsidan av kylaren. Om radiatorn är varm, vänta tills den är sval innan du fortsätter.
3.
Twist kylarlocket ett helt varv och vänta på det inre trycket att utvisa. Sedan helt ta bort locket från kylaren. Var ytterst försiktig när arbetar runt kylaren, eftersom kylvätskan kan bränna huden.
4.
Placera en hink under kylaren och under avtappningspluggen. Skopan bör ha en kapacitet på minst två liter. På vissa modeller av Pontiac Grand Am, det finns ingen avtappningsplugg. I detta fall måste du ta bort den nedre kylarslangen och använda detta för att dränera kylaren.
5.
Lossa avtappningspluggen eller ta bort kylarslangen för att börja tömma gammal kylarvätska . När den är klar dränering, häll den gamla kylvätskan i en förslutningsbar behållare för korrekt avfallshantering.
6.
Stäng avtappningspluggen eller kylarslang och fylla kylaren med destillerat vatten. Öppna sedan avtappningspluggen eller kylarslang att låta vattnet rinna ner i hinken. Fortsätta att upprepa denna process tills den går skräp fritt kylaren och in i avloppet hinken. Var noga med att stänga avtappningspluggen eller byta slangen och förfoga över spola på samma sätt som den används kylmedel.
7.
Häll friskt kylvätska i kylaren av Pontiac Grand Am tills det är ungefär en tum från överfyllda. Var noga med att kontrollera avtappningspluggen och kylarslangar för eventuella läckage. Det tar 3 eller 4 liter kylvätska för att fylla på kylaren beroende på bilens modell.
8.
Starta Pontiac Grand Am och vrid värmefläkt till hög. Låt det köra såhär tills kylfläkten startar två gånger. Sedan stänga av motorn och kontrollera vätskenivån. Om den är lägre än tidigare, lägga till mer kylvätska till kylaren. Om inte, sätter kylarlocket på och stäng huven.

Tips och varningar


 • Du kanske vill bära arbetshandskar och en långärmad tröja för att förhindra några skador.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör en bilmotor
  hur man byter olja i en Honda CR-V
  hur hur man sparar pengar service din bil
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Hyundai Sonata
  hur man knep för att spara på gas
  hur man köper en radiator nyckel
  hur man byter generatorn på en 2001 chevy kavaljer
  hur man byter olja i en ATV
  hur koppla bort batteriet från en bil generator
  hur man kan kontrollera däckens mönsterdjup