hur till check för alkohol i bensin

hur till check för alkohol i bensin

Stora mängder alkohol i bensin kan leda till flera problem, bland packning läckor och blockeringar. Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att kontrollera din bensin för att se om det finns en stor mängd alkohol förekommer. Med lite vatten och en behållare kan du börja mäta och bestämma om ditt bränsle är frisk nog för din motor

Du behöver:. .
Glas volymmärkta
Bensin.
Vatten.


1.
Hitta ett glas mått stora nog att rymma mer än två liter vätska. Tvätta behållaren utom och låt den torka helt. Det är mycket viktigt att det inte finns någon fukt kvar när du börjar att beräkna mängden alkohol i bränslet.
2.
Lägg 36 oz. av bensin, som räknar med en liter plus u00BD kopp bränsle. Häll denna vätska i ett väl ventilerat utrymme och plats tidningen under koppen för att lätt städa upp spill som kan uppstå.
3.
Häll i 4 oz. av vatten, vilket motsvarar u00BD dl. Genom att ta en mätning senare kan du bestämma volymen av vatten i blandningen. Om detta är för högt, kommer testet att säga att det finns en närvaro av alkohol driva ditt vatten till toppen.
4.
Tillslut burken väl med locket. Ta blandningen någonstans utomhus, där eventuellt läckage inte kommer att vara ett problem. Skaka behållaren så vattnet och bensin blandas väl. Låt blandningen vila i upp till 10 minuter tills bensinen återfår sin normala konsistens.
5.
Kontrollera markeringarna på sidan av behållaren utan att störa nivåer. Om mätningen mellan vattnet och bensin är större än u00BD kopp, det är säkert att anta att alkohol finns i din gas.


Relaterade artiklar


hur du tar bort vatten märken från ett fordon kropp
hur man kan förhindra bromsdamm från skadliga hjul
hur man lyda lagar för Färgtoning
hur du tar bort tjära från bilen med majonnäs!
hur du tar bort sprutdimma
hur man rengör tändkablarna
hur du kontrollerar terminaler i bilen
hur man hittar E85 stationer
hur man byter batteri i en Chevy Impala
hur man byter olja på en motorcykel