hur man byter olja på bilen

hur man byter olja på bilen

Ändra din olja på ditt eget fordon är relativt enkelt, så varför betala någon annan att göra det! . Följ stegen jag ger här och du kommer att se

Du behöver:
oljefilternyckel, ny olja och oljefilter, trasor (för handtvättning av) Bil ramper och Oljetråg
. .


1.
Först vill du ha en annan person hjälpa dig att placera bilen ramper under varje framhjul. De kan hänvisa dig på när du ska sluta och så vidare. Kör din bil upp på ramper och lås parkeringsbromsen på plats (mycket kritiska för din personliga säkerhet!)
2.
Låt fordonet sitta på ramperna i ca 15-30 minuter eller tills motorn är kall nog att arbeta på ett säkert sätt.
3.
krypa under fordonet och Leta reda på oljeavtappningspluggen (avtappningspluggen ser ut som huvudet på en bult och ligger på oljetråget, inte på överföring!). Ställ in pannan oljeavtappningspluggen direkt under oljepluggen att fånga oljan när kontakten tas.
4.
Leta reda på lämplig storlek nyckel för bulten och använda slutna änden av skiftnyckel för att sätta bulten moturs. Helt ta bort skruven, men se upp så att oljan kommer att hälla ut när slutstycket är bort! (Såvida, som du kommer att täckas i olja!).
5.
Låt oljan rinna ut i Oljetråg helt tills alla flöden stopp. Sedan ersätta oljepluggen genom att placera den i hålet och vrida det medurs och ombonad upp ordentligt med skiftnyckel försiktigt så att inte hårt. Du vill inte att skala ut bulten med över åtstramning det, bara ge det en bra perfekt passform!
6.
Leta reda på oljefiltret. Det är oftast orange, vitt eller blått och vara placerad på den nedre främre eller bakre nedre av motorn. Skjut Oljetråg under oljefiltret. Använd oljefilteravdragare att stänga av oljefiltret moturs. När du tar bort filtret lite olja kommer rinna ut i Oljetråg.
7.
När oljan är klar dränering, vanligtvis cirka 5 minuter. Öppna den nya oljefiltret och en liter ny olja. Doppa en ren finger i litern ny olja och lätt päls gummipackningen på den nya oljefiltret. Sätt sedan det nya filtret där du tog bort det gamla och vrid medurs för att spänna. Överspänn inte. En halvt varv efter packningen på filtret kommer i kontakt med motorn är vanligen tillräcklig. Dra INTE runt filtret på med alla dina kanske eller du kommer aldrig att få bort det när du behöver byta olja igen.
8.
Nu kan du ta bort pannan oljan rinna av från placerad under fordonet och släng den gamla oljan enligt lokala lagar. Leta reda på bruksanvisning för fordonet och leta upp oljan kapacitet. Det ska stå olja kapacitet med filter någonstans i specifikationerna del av bruksanvisningen, oftast på baksidan. Tillsätt den mängd olja som den behöver, för de flesta 4 cylindriga bilar är det runt 3,5 till 4 liter. Efter att ha lagt den nya oljan, byt oljepåfyllningslocket.
9.
Nu du är redo att starta fordonet. Starta och kör fordonet och kontrollera att inget läckage, vilket gör att ingen olja läcker från antingen avtappningspluggen eller oljefilter. Om alla ser bra ut, kör fordonet från ramper och det är det, är du klar! Du räddade just dig $ 20. 00!

Tips och varningar


 • Olja kommer ut från motorn kan vara heta när motorn har varit pågick under mer än ett par minuter före du byter olja! Var försiktig!


 • Relaterade artiklar


  hur säkert öka bränsleeffektiviteten
  hur man byter ett fönster motor på en 2003 kavaljer
  hur man dra åt muttrarna
  hur du kan maximera bilens gas körsträcka
  hur du tar bort cigarett lukt från bilen.
  Hur man testar ett bilbatteri med en multimeter
  hur man rengör mattor bilens golv
  hur man använder vingen fönstret verktyg för bil lockout
  hur man förbereder för en natt på remsan med pappas T-bird
  hur man byter olja i en toyota tundra