hur reparera bilklädseln

hur reparera bilklädseln

Ingen tycker om att se revor, revor eller hål i bilklädslar. Generellt trollar åsynen upp bilder av hosta upp en massa kontanter att hantera en kostsam reparation jobb. Den goda nyheten är att många av de hål som visas i klädsel är något mindre och kan repareras utan användning av en professionell. Innan du spenderar mycket pengar på klädsel reparationer, prova här

Du behöver:. .
Lappar
Klädsel tråd.
Klädsel eller duk nål.
Vinyl reparation gel.


1.
Undersök klädsel. Hur du går vidare kommer att påverkas av vilken typ av material som används till stoppning reparation. Veta om du sysslar med vinyl, läder eller ett vävt tyg blandning.
2.
Bestäm typ av problem med klädseln. Tårar måste hanteras annorlunda än hål som skapats av cigarettglöd. Veta om du arbetar med en reva i materialet eller bränna hål kan du begränsa dig på möjliga lösningar.
3.
Trä nålen. Använd tråd som är tillräckligt stark för att användas med klädd produkter. Dessutom bör nålen vara hållbara och lätt böjd snarare än en enkel synål. Du kan hitta klädsel nålar på många tyg affärer. I ett värsta fall kan du gå med en böjd duk nål köpt från en småbåtshamn.
4.
Börja sy de rivna området. Detta är mest enkelt med ett enkelt "X" stygn. En söm av detta slag är en korsvis design som skapar intryck av ett X. Se till att lägga stygnen noga, eftersom detta kommer att stärka den övergripande tag i sömmen.
5.
Applicera en liten mängd gel stoppning över sömmen. Detta steg är generellt rekommenderas för vinyl och läder bara. Använd ett plåster som har en liknande spannmål till strecksatsen ytan av gelen. Detta kommer att bidra till att skapa ett mönster som kommer att mjukna utseendet på stygnen.
6.
Låt gelen set. När gjort, reva eller tår ska vara helt täta, garantera trasiga området inte fortsätta att expandera. Det härdade gel hjälper till att skydda stygnen och förhindra stretching som kunde skapa en ny reva i närområdet.

tips och varningar


 • Även om det finns en massa kit på marknaden som hävdar att reparera revor i bilklädseln till den grad att de inte är märkbar, detta är sällan fallet. Spara dina pengar och reparera små skavanker själv för en bråkdel av kostnaden för dessa kit.
 • Denna process är avsedd för användning på små tårar eller revor bara. Om slits området är mer än några inches lång, är chansen att klädseln måste bytas, eller åtminstone lappat och täckt med tvättbara överdrag bilbarnstol.


 • Relaterade artiklar


  hur man startar en bil efter att ha fyllt i fel gas
  hur till check kulleder
  hur man kan minska en bils utsläpp genom avdunstning
  hur man kan kontrollera oljenivån i motorn på din bil med mätstickan
  hur du får din Harley (eller cykel) kör efter är begravda.
  hur du gör din egen luftrenare fordon luft.
  hur man handskas med auto olyckor
  hur man underhåller bilar för bränsleeffektivitet
  hur till låsa upp din bil från miles away
  hur kan man få bilen med en domkraft