hur man läser oljestickan i en Chevy Impala

hur man läser oljestickan i en Chevy Impala

Kontroll av olja i Chevy Impala regelbundet håller din bil körs smidigt och effektivt. I själva verket är det en bra idé att kolla upp det varje gång du får gas. Om "Låg Oil" ljus visar på din instrumentpanel, måste du kontrollera oljenivån direkt eftersom bristen på olja kan förstöra en motor
1.
Parkera din Chevy Impala på en plan plats och vänta några minuter innan du öppnar huven. Du vill undvika att vänta för länge efter att motorn stängs av på grund av att oljan behöver vara varm för noggranna avläsningar.
2.
Öppna huven och leta reda på mätstickan. Det ligger nära fronten på motorn och har en ögla på toppen. Ta tag i öglan på toppen och dra försiktigt av Chevy Impala oljestickan ut ur röret. Torka bort det med en trasa eller hushållspapper.
3.
Observera rutmönster på oljestickan. Dessa markerar säkerhetszon för optimal drift av din motor.
4.
Skjut stickan i röret och dra ut den igen för att få en tydlig avläsning oljenivån. Denna gång kontrollera oljenivån på stickan utan att torka av den och samtidigt hålla spetsen nedåt.
5.
Kontrollera oljenivån varumärket inom cross lucka delen av oljestickan . Om det är över varumärkena, du behöver för att dränera lite olja ut, om den är på eller under varumärkena, måste du lägga till olja
.


Relaterade artiklar


hur du tar bort vatten märken från ett fordon kropp
hur man vinterförbereder bilens remmar och slangar
hur man lyfta upp en ram för bil anpassning
hur man kan kontrollera en radiator
hur man byter vindruta torkare
hur man rengör en headliner i 50 chevy
Hur man sköter om krom i bilhandlare
hur man byter en fjärrstyrning fjärrkontroll
hur man byter olja för automatiska växellådor i en Toyota Tacoma
hur du lägger bromsvätska till en Chevrolet lumen