hur man läser oljestickan i en Cadillac Escalade

hur man läser oljestickan i en Cadillac Escalade

Kontrollera dina olja regelbundet håller din bil körs smidigt och effektivt. Om en "Kontrollera Swe oljenivå" tänds i din meddelandecentral, måste du kontrollera oljenivån i motorn omedelbart. Cadillac Escalade använder märkena på stickan för att hjälpa ägare kontrollera oljenivå
1.
Parkera din Cadillac Escalade på en plan plats och vänta några minuter innan du öppnar huven. Du vill undvika att vänta för länge efter att motorn stängs av på grund av att oljan behöver vara varm för noggranna avläsningar
2
Öppna ditt suffletten genom att dra i handtaget i bilen. . -Du hittar den på vänster under ratten. Efter att dra i handtaget, gå till framför bilen och dra ut dig att hitta nära mitten av grillen under poppade upp avsnitt.
3.
Leta efter motorolja mätstickan. Det är nära fronten på bilen på passagerarsidan i motorrummet och har en gul ring.
4.
tag i gula ringen längst upp och dra försiktigt av Cadillac Escalade oljestickan ur skidan. Torka bort det med en trasa eller hushållspapper.
5.
Märke till "X" på oljestickan. Dessa markerar säkerhetszon för en säker drift av din motor.
6.
Trä stickan i skidan och dra tillbaka ut att få en tydlig avläsning. Titta på oljenivån på stickan utan att torka av den.
7.
Se om oljenivån varumärket är inom "X"-serien på mätstickan. Om det är över toppen av "X" märken, måste du tömma lite olja ut, om det är under "X" märken, du behöver lägga till olja och åter kontrollera tills oljenivån ligger mellan "X" märken.


Relaterade artiklar


hur man målar en ventilkåpan på en bil
hur man får sprayfärg av en bil
hur man kan kontrollera bilen axel stövlar
hur man byter olja från toppen av motorn
hur man kan kontrollera vätskor i en Plymouth Voyager
hur man kan bryta loss bultar av bakre differential
hur man kan förhindra din bil fönster immar.
hur man inspektera rotorer bil bromsar
hur man byter startmotorn i en Ford Taurus (1996 till 2005)
hur du tar bort färg från ett bälte