hur man byter kupéfilter i en PT Cruiser

hur man byter kupéfilter i en PT Cruiser

Detta är en av de lätta att göra, men ändå lätt att glömma uppgifter. Förutom att vara lätt att göra, kan det skörda stora hälsofördelar, speciellt om du lider av allergier. Den kupéfilter uppgift är att filtrera luften som kommer in i kupén

Du behöver:.
Flat skruvmejsel eller färgskrapa
. en hylsnyckel och en 10 mm uttag.
en gummihammare eller en hammare.


1.
Det första steget är att öppna huven och ta bort den vänstra kåpan täcker. Detta är att svart plastbit som täcker hals Vindrutespolare behållaren. Det hålls på plats med fyra plast pop-nitar. För att ta bort dem helt enkelt bända upp dem med en liten färgskrapa eller platt skruvmejsel.
2
Ta bort de två 10mm bultarna på vänster sida av vindrutan spolarvätska, sedan en på höger sida av tanken.

Du behöver inte koppla bort vätskan slangarna från tanken, bara lyft upp det och ställ den åt sidan så du har utrymme att komma åt kupéfilter.
3.
Observera att nyare modell PT Cruisers inte kommer med en hytt filter installerat, bara en tom plastlåda! Oavsett var installerad i din PT Cruiser, är nästa steg att ta bort den. Det finns ytterligare två 10 mm bultar som håller kupéfilter (eller plastlåda) på plats, den ena i det övre vänstra hörnet och en på höger sida. Ta bort dessa skruvar och ställ dem åt sidan.
4.
Här är ett foto av ett nytt filter och ett bort efter sex månaders tjänstgöring. Den moraliska här är: du kan antingen köpa ett filter eller ett filter.
5.
Installationen är baksidan av avlägsnande. Bolt i det nya filtret med de två 10 mm bultar som höll i den gamla. Ställ Vindrutespolare behållaren på plats igen och skruva tillbaka med tre 10mm bultar. Sätt kåpan på plats igen, med öppning över hals Vindrutespolare behållaren. Fäst kåpa till bilen med fyra pop-nitar. Använd en gummihammare eller försiktigt knacka med en hammare för att knäppa dem på plats.

Tips och varningar


 • plast pop-nitar som håller kåpan på plats är vana vid att hålla ned många typer av fordon trim. Om du förlorar eller bryta en det kan enkelt bytas ut på en lokal Biltema. Kom bara ihåg att ta in en du fortfarande har att anpassa den till rätt storlek.
 • filter finns tillgängliga vid varje Chrysler återförsäljare, eller så kan du hitta en på nätet genom att söka "PT Cruiser kupéfilter".


 • Relaterade artiklar


  hur reparera sprickor i en instrumentpanel
  hur du tar bort fel från fordonets yta
  hur reparera peeling hjulsidor
  hur du kontrollerar din bil batteri för korrosion
  hur man installerar pinstriping eller reflekterande tejp på en bil eller motorcykel
  hur ändrar U-fogar på en bil
  hur man justera en lastbils monteringsbultar
  hur man kan kontrollera en bils tändkablarna
  hur man rengör broms rotorer
  hur man byter strålkastarna på en 2004 banbrytande