hur man vinterförbereder en fyrhjulsdriven bil

hur man vinterförbereder en fyrhjulsdriven bil

Vinterkörning är inte lika roligt som att köra på sommaren med rutorna nere och musiken skrällande. Det är inte heller så säker. Mellan snöstormar, vägar isiga och tidigare solnedgång, måste du se till att du har en pålitlig bil. Du kan ha ett säkert vinterkörning säsong genom att lära sig vinterförbereder ditt fyra-hjulsdrivna bil
1.
Kontrollera att din fyra-wheel-drive system fungerar korrekt. De flesta ägare av en fyra-wheel-drive-bil eller SUV inte använder det på våren eller sommaren, så det är viktigt att testa det innan det första stora snöstormen.
2.
Kontrollera frostskyddsmedel nivå och lägga till fler om det behövs. Om du bor i ett extremt kallt klimat, kommer förhållandet 50/50 används i frostskyddsmedel i de flesta klimat fungerar inte för dig. Du kan behöva söka efter en specialiserad produkt.
3.
Byt olja och oljefilter för att skydda din motor. Om du inte har ett varmgarage att hålla bilen varm och skön, är chansen att du kommer att starta det kallt. Ren olja och ett nytt filter som kan lindra stress kallstarter på din motor.
4.
Kontrollera dina däck. Slitits ned däck utan mönster gör ingenting för att hålla bilen på vägen under is eller snö. Om trappstegen ser slitna ut, har dina däck ersättas. Om du bor i ett klimat som får en mycket snö, överväga att ha vinterdäck sätta på din bil.
5.
Byt ut din vindrutetorkare och kontrollera vätskenivån. Spruckna eller slitna vindrutetorkare inte effektivt rengöra vindrutan och ger dig optimal sikt.
6.
Bered en nödsituation resekit att ha i bilen. Kitet ska innehålla nödraketer, startkablar, en filt, buteljerat vatten, några snacks och en första hjälpen-kit. Det skadar aldrig att vara förberedd om du får strandsatta i dåligt väder eller kan hjälpa någon som inte vinterförbereder sin bil.


Relaterade artiklar


Hur man beställer custom bättringsfärg
hur man sätter en generator tillsammans
hur man undviker gnistor när du tar ut batteriet terminaler
hur du utför dina egna före resan kontrollera
hur man ska bekämpa dimmigt vindskydd
hur man får limma bort en bil
hur du testar din chocker
hur man spola vätska servostyrning
hur du tar bort ett bilbatteri
hur du tar bort däck och bromstrumman