hur man tar hand om bilbatterier

hur man tar hand om bilbatterier

Oavsett hur väl du ta hand om andra delar av vården, om du inte behandlar din bil batteri på rätt sätt, kommer du aldrig få på vägen. Lyckligtvis är bil-batteri underhåll enkla, billiga och mycket snabbt för att slutföra
1.
Stäng av alla enheter och funktioner i bilen (om batteriet fortfarande är ansluten till bilen), till exempel inredning ljus eller cigarettändare . Använd sedan en dedikerad batterimätare att testa spänningen i batteriet. Om allt är väl, bör batteriet läsa om 12,5 volt. Allt betydligt lägre betyder att ditt batteri är oladdat och kan ha ett problem.
2.
Rengör batteriets ovansida bort med en lösning gjord av en matsked bakpulver upplöst i en kopp av vatten. Använd ett icke-metalliska borste för att bli av korrosion och bygga upp. När den översta av bilbatteriet är ren, ta bort kablarna på batteriet, som börjar med det negativa, och rengör kablar och tjänster.
3.
Ta bort skydden av battericeller, och se till att brunnarna är åtminstone halvfull med elektrolyt vätska. Om vätskan är låg, grädde på moset med destillerat vatten och låt vattnet sitta i batteriet och blanda med elektrolyten innan du går vidare till någon annan rengöring eller drivande av bilen.
4.
Använd
ett speciellt ändamål hydrometer bilbatteri för att se elektrolyten lösningen balanserat tillräckligt bra för batteriet på underhåll. Mata hydrometer är slang i battericell (efter borttagning cellen locket) och pressa bollen att dra in vätska i mätaren. Om du får avläsningar skiljer sig avsevärt från normen av 1,265, kontrollera sedan temperaturen på batteriet eftersom mätaren är kalibrerad för ett batteri på 80 grader C.


Relaterade artiklar


hur man hittar E85 stationer
hur till toppen av din biltvätt
hur man får ränder fönster
hur man kan förebygga bilstölder
Hur man testar tändstift
hur feng shui en bil
hur man köper motorolja för vintern
hur man får limma bort en bil
hur man lossa och blöda fordonsindustrin bromsar
hur du håller din bil vindrutan ren