hur man smörja pluggar och sladdar på ett fördelarlock

hur man smörja pluggar och sladdar på ett fördelarlock

Du vill hålla din bil går bra och upprätthålla tändsystemet, inklusive tändkablarna och fördelarlocket. Korrekt smörjning av tändkablarna på fördelarlocket kan öka livslängden på tändkablarna som praktiskt taget eliminerar korrosion orsakad av fukt i luften. Här är hur du skyddar ditt tändstift, fördelarlock och ledningar genom att smörja dem

Du behöver:. .
Chilton's eller Clymer Handbok
Skruvmejsel.
Hylsnyckelsats.
Dielektriskt fett.


1.
Skaffa en Clymer eller Chilton's manual för bilens märke, modell och år. Du behöver den som referens för just din bil. Detta kommer att få enkel steg-för-steg instruktioner om hur att få tillgång till ditt tändsystem för din märke och modell av bil.
2.
Följ instruktionerna i manualen till få tillgång till fördelarlocket. Du kanske måste ta bort en del av luftintaget för att kunna komma åt den.
3.
Ta bort det och tändkablarna genom att försiktigt dra dem från fördelarlocket, följa anvisningarna i Clymer eller Chilton's manual.
4.
Stryk dielektriskt fett på insidan av varje fördelarlocket terminaler. Detta tätar kontakter från utomhusluften och fukt för att lägga ett lager av skydd.
5.
Smörj gnista terminaler tändkabeln med dielektriskt fett också. Detta kommer att hjälpa till att hålla oljan från att säkerhetskopiera till terminalerna och förkorta livslängden för din tändstift.

Tips och varningar


 • Du kan köpa dielektriskt fett som helst auto reservdelslager.


 • Relaterade artiklar


  hur man sätter på snökedjor
  hur man kan anpassa Polaris ATV ventiler
  hur man håller bromsvätska från bil lackering
  hur man kan kontrollera och justera drivremmar
  hur man rengör bilrutor
  hur du tar bort fett från bilklädsel och mattor i bilen
  Hur man beställer custom bättringsfärg
  hur du tar bort ett fordons Serpentine belt
  hur du lägger differential fram vätska
  hur man polera en bil