hur man rengör tändstift

hur man rengör tändstift

Tändstift finns i alla motorer, oavsett om det är din bil, gräsklippare eller generator. Liksom de flesta någon del av motorn, tändstift måste kontrolleras regelbundet och antingen rengöras eller bytas ut. Du kan få mer liv ur ett tändstift och spara några dollar i processen, genom att städa tändstift snarare än att ersätta dem
1.
Bort tändstiften från motorn genom att dra bort trådarna och skruva loss tändstiften från sina platser. Om motorn är varm, låt den svalna innan du tar bort tändstiften.
2.
Skrubba trådar med en fin stålborste eller stålull för att lossa några smutspartiklar. Använd inte stålborste eller stålull på keramisk isolator av tändstift.
3.
Spray tändstiftet med tändstiftet renare eller broms renare. Torka med en mjuk trasa för att avlägsna olja eller skräp.
4.
Använd en fin diamant fil för att rengöra kontakten slutet av tändstiftet. Re-gap kontakten följande tillverkarnas specifikationer.
5.
Sätt ren tändstiften tillbaka in i cylindern, drag och sätt tillbaka kablarna.

tips och varningar


 • Som tändstift brand i en viss ordning, är det bäst att ta ut en plugg i taget, rengör och sätt innan man går vidare till nästa.
 • Använd en liten bit av vikta 400 grus våt eller torr sandpapper för att rengöra mellan centrum och sidoelektroder (det område där du lucka tändstiftet).
 • Har din motor kontrolleras om ändarna av tändstift svärtade, eller om du inspektera pluggar regelbundet och de är smutsiga vid varje inspektion.
 • Byt tändstift som inte kan rengöras ordentligt.


 • Relaterade artiklar


  hur man polera fälgar
  hur man blåsa bildäck
  hur man kan stoppa en motor vibrationer
  hur du kontrollerar dina torkarblad är redo för vintern
  hur man underhåller en balsam bil luft
  hur man öppnar en frusen lås
  hur man använder en lera bar för att rengöra din bil
  hur man organiserar en insamling biltvätt
  hur reparera kantstötta måla på en bil
  hur man kan kontrollera för en motor kylvätska läcka i ett fordon