hur man rengör en bil instrumentbräda

hur man rengör en bil instrumentbräda

Du har tvättat och skurat utsidan av bilen, så nu är det dags att ta itu med insidan. Börja med instrumentbrädan område av bilen, eftersom det är där så mycket damm och smuts visar upp. Använd följande steg för att vägleda dig till en instrumentpanel som är så pipig ren, skulle varje bilägaren vara stolta över det

Du behöver:. .
Vakuum för bilar
Luddfri bomullstrasa.
Auto interiör rengöringsmedel.


1.
Dammsug instrumentbrädan område av bilen, precis som du skulle golvbrädorna och mattor. En butik vakuum är bra för detta, men en standard hushåll vakuum fungerar lika bra om du använder en munstycke för att komma tillbaka i hörnen mot vindrutan.
2.
Titta noga för att se om vakuum plockade upp alla synliga smutsen. Om inte, använd tandborste, mjuk trasa eller ens en bomullspinne för att avlägsna envis smuts som behöver lite extra knuff.
3.
Torka av instrumentbrädan ner från ena sidan till den andra med en ren fuktig bomullstrasa, mikro-fiberduk eller 100 procent bomull duk avsedd för automatisk rengöring. Var noga med att trasan bara något är fuktig och inte blöt.
4.
Använd en automatisk interiör rengöringsmedel för extra hjälp med instrumentpaneler, som kan ha något spills på dem. Följ anvisningarna rekommenderas på auto interiör rensningen produkt. Se till att rengöra är en automatisk interiör rengöringsmedel och inte ett hushåll rengöringsmedel.
5.
Torka instrumentbrädan off ordentligt med en ren torr luddfri trasa.
6 .
Applicera en skyddande beläggning på instrumentbrädan om den utsätts för starkt solljus eller mycket smuts och damm regelbundet. Köp din skyddsbeläggning produkter vid en automatisk distributionsföretag och följ anvisningarna som rekommenderas för din typ av instrumentpanelen material.

tips och varningar


 • Använd inte rengöringsmedel på instrumentbrädan eller bil inredning som innehåller alkohol eller någon typ av slipande rengöringsmedel. Dessa kommer att skada bilens interiör.


 • Relaterade artiklar


  hur reparera kantstötta måla på en bil
  hur du tar bort ett fordons generator
  hur man eftermontera bilrutor
  hur man byter en bil förrätt
  hur man fixar en motor kylvätska läcka
  hur man inspektera bromsok bil bromsar
  Hur man sköter om servostyrning
  Hur man testar tändstift
  hur man värma upp en bil
  hur man köper Snap-On Tools