hur man kan kontrollera oljenivån i motorn på din bil med mätstickan

hur man kan kontrollera oljenivån i motorn på din bil med mätstickan

Kontroll av motorns oljenivå på din bil regelbundet är avgörande för att upprätthålla en fungerande fordon. Du kan använda oljestickan för att kontrollera oljenivån i motorn. Lätt att hitta, oljestickan sitter under huven på bilen. Följ dessa steg för att kontrollera nivån på motorolja i ditt fordon med mätstickan

Du behöver:
hushållspapper eller trasa


1
. . Parkera fordonet på plant underlag och stänga av den. Låt motorn svalna om du har tid. Cool olja är lättare att läsa på mätstickan.
2.
Hitta mätstickan under huven på din bil. Det bör vara nära centrum nära motorn. Det kommer att bli en ögla på slutet eller något annat sätt för dig att förstå mätstickan. Mätstickan för oljan är ofta gul eller annan ljus färg och det kan man säga motorolja på det. Om du inte hittar den, se bilens instruktionsbok.
3.
Dra ut oljestickan efter att du har bestämt vilken är den korrekta. Ha en trasa eller pappershandduk hands. Torka av mätstickan, sätt tillbaka den helt och dra ut den igen.
4.
Leta efter 2 märken, ett med ordet "full" och en annan linje en tum eller så under den. Det finns vanligtvis en korsstreckslinjer mönster mellan de 2 märken. Den smörjoljenivån kommer troligen att vara någonstans i korset kläcks området.
5.
Kontrollera oljenivån i motorn efter att ha lagt mer olja om du behöver, noga med att inte föra motorolja nivå över hela linjen.


Relaterade artiklar


hur man rengör en headliner
hur man väljer bilmattor
hur man förbereder för vinterkörning
Hur man använder en domkraft
hur du ställer in en bil system CTV inspelning
hur du tar bort vatten fläckar från en bil
hur man gör med diesel
hur man rengör bilens fälgar
hur man byter ett bilbatteri
hur du ändrar bilens bromsvätska