hur man hittar en bils avgasrör

hur man hittar en bils avgasrör

Den grenrör på olika bilar är belägna på olika platser och hitta den på din bil är lätt om du vet var du ska leta. Här är de grundläggande stegen för att hitta den avgasgrenrör på många märken och modeller av bilar

Du behöver:.
Haynes, Clymer eller Chilton's manual
. Ficklampa eller "bekymmer" ljus.
Jack och pallbockar eller ramper.


1.
Hitta en Haynes, Clymer eller Chilton's manual för ditt specifika fabrikat och modell. Du kan få dessa på bildelar distributörer, säljare bok eller på auktionssajter. Se till att du plockar upp en för året, märke och modell på din bil.
2.
Parkera bilen på lämplig plats. Detta kan vara i en oklanderlig, väl upplysta garage eller i skuggan av ett träd. Se bara till att marken är jämn och torr, fri från olja och annat skräp.
3.
Ta en ficklampa. Använd en "problem" ljus om tillgång till ett eluttag är behändigt. Detta ger dig mycket mer ljus för att hjälpa dig att hitta grenröret.
4.
Jack bilen upp noga, använder en domkraft och pallbockar. Du kan även köra bilen på ramper och säkra fordonets bakhjul med stoppklossar. Skaka bilen ordentligt en gång i position för att säkerställa säkerheten vid placering på stativ eller ramper.
5.
Släpp luvan och med hjälp av foto eller illustrationer som i manualen, rikta ljuset till Leta reda på grenröret. Det grenrör på vissa bilar är av sidledes av motorn, medan andra är på baksidan av motorn. En motståndares motor kommer att ha två avgasgrenrör, medan en radmotor har bara en.

tips och varningar


 • Om du inte hittar bilens avgasrör från att titta ner i motorrummet från under huven, måste du söka det underifrån bilen, tittar upp i bilens motorrum.


 • Relaterade artiklar


  hur man sätter en generator tillsammans
  hur man fixar dimmigt strålkastare
  hur du tar bort vägen färg från en bil
  hur man koppla en drivlina
  hur man kan förebygga rocker paneler på bil från rost
  hur man anpassade måla din bil hjul
  hur man rengör en babybilstol
  hur man vända rullfilm Färgtoning
  hur man spola vätska servostyrning
  hur man köper Snap-On Tools