hur du tar bort en bil generator

hur du tar bort en bil generator

Bredvid batteriet för ditt fordon är generatorn troligen den del av avgiftssystemet som misslyckas mest. Du kan ändra generatorn själv mer billigare än att ta den till en verkstad. Med rätt skötsel kan du ha bilen igång igen på nolltid

Du behöver:.
Skiftnyckel
. Skruvmejsel, platta blad.
Remsor av eltejp.


1.
Leta generatorn på motorn. Generatorn kommer att placeras någonstans på motorn så att remskiva på ena änden av generatorn kan kopplas till asteroidbältet av motorn. Bältet skall vända remskiva på generatorn och skapa elektrisk laddning för att ladda batteriet eftersom motorn går.
2.
Se till att inga andra delar av motorn kommer att hindra dig att ta bort generator. Om det finns andra delar som du måste ta bort, försiktigt bort dem innan du försöker ta bort generatorn. Se till att du håller alla skruvar, muttrar, bultar och andra delar tillsammans för andra objekt som du tar bort, eftersom du måste använda dem för att ersätta de punkter efter att ändra dina generator.
3.
Skruva loss batteripolerna. Det är alltid klokt att koppla bort batteriet när man arbetar med det elektriska systemet på fordonet. Se till att du placerar terminaler på ett sådant sätt att hindra dem från att röra metallram av fordonet. Om det finns några tvivel, vira terminaler med en liten mängd eltejp.
4.
Hitta generatorn fästbulten eller bultar. Det finns oftast en bult som fäster generatorn till motorn och som är placerad vid en pivot punkt på generatorn, så att generatorn kan placeras mot fläktremmen i större eller mindre av en grad som behövs för att generera laddström på laddningen av batteriet.
5.
Lossa fästbulten längst ner på generatorn och vrid generatorn backa från fläktremmen. Fortsätt att lossa skruven tills den är fri från motorn. Ta bort den och lägg den åt sidan för användning i remontering den nya generatorn.
6.
Lyft generatorn ur motorn hålrum och placera den på motorn så att du kan lossa de elektriska ledningarna för slutlig borttagning. Lokalisera den punkt där laddningskretsen fäster till generatorn.
7.
Flytta gummilager svepning från terminalen på generatorn och med hjälp av små skiftnyckel, ta bort muttern från bulten och försiktigt svepa terminalen trådändarna med en liten mängd eltejp. Detta kommer att slutföra borttagningen av generatorn.

Tips och varningar


 • flesta bildelar butiker har möjlighet att testa din avgiftssystem på din bil och diagnostisera om generatorn är dålig eller inte innan du går till besväret att ta bort den från bilen. De flesta butiker utföra denna service gratis.
 • ta den gamla generatorn med dig när du går och köper en ny eller återanvänd en från reservdelslager. Kontrollera innan du lämnar delar butik som monteringshålen och remskiva på den nya generatorn matcha de som på den gamla.
 • när du monterar hjulet den nya generatorn du kommer antagligen behöva använda en kort spett för att rotera den nya generatorn i banan av en fläktrem att bli av med skrika på grund av ofullständigt kontakt med fläktremmen.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör bilens fälgar
  hur man gör en bil för evigt
  hur man köper en industriell vinsch
  hur man ger en bil ett vaxet utseende utan att använda vax
  hur man sätter på snökedjor
  hur man rengör ett konvertibelt topp
  hur du tar bort rök lukt från kupén
  hur säkert kontrollera din olja
  hur du tar bort vatten fläckar från en bil
  hur man byter bränslefilter