hur man kan återställa plast ljus linser på en bil

hur man kan återställa plast ljus linser på en bil

Exteriör plast-objektiv på en bil har det tufft där ute i alla extremt väder, och med tiden kommer att stöta på ytan repor, få molnigt, disigt, tråkig och allmänt trött och gammal söker. Du behöver inte ge upp dem, men eftersom det finns hopp för att återställa dem till deras ursprungliga glans och lyster

Du behöver:.
Fine sandpapper, 1. 000 till 2. 000 grus
Liten vattenbehållare för våtslipning.
Sprayflaska.
Böter eller mycket fin bil gnugga förening.
Grundrengöring lösning.
Plast Polska (finns på Bildelsaffärer).
Mjuk putsduk.
Verktyg för att ta bort objektiv om du väljer att ta bort.
Micro fiber gnugga förening applikatorn.


1.
Ta bort linserna så det blir lättare att arbeta med eller bara tvätta linsen noggrant med en grundläggande renare och lämna på bil. Fördelen med att ta bort dem är att de är lättare att arbeta med, men detta är inget krav.
2.
Det finns en fabrik beläggning på plast för skydd. Du måste ta bort detta genom våtslipning och gnugga förening. Fyll upp ditt vatten behållare för att doppa sandpapper och sprayflaska full för sprutning linsen. En droppe eller två av diskmedel i vattnet kommer att hålla vattnet slicker och lättare att arbeta med.
3.
Hålla sandpapper vått och lyktglas av plast sprutas vått hela tiden börjar med de finaste sandpapper och arbeta dig på vägen mot en tyngre grus, endast vid behov, med ditt mål är att ta bort alla hudceller och fabriken beläggning. Avsluta med en 1500 till 2000 slippapper för de jämnaste yta som möjligt.
4.
ditt objektiv kommer att se värre nu än tidigare, men oroa dig inte! Använd dina gnugga förening, gäller små mängder av substansen till din applikator och arbeta för hand tills du har tagit bort slipning repor och plast kommer tillbaka till livet, vilket ger en glans och en slät yta. Nu skölja bort eventuella rester av substansen med rent vatten, speciellt skölja ur skrevorna.
5.
Använd dina plast polska, tillämpas på ett töcken och sedan polera tillbaka till en glans med din mjuk ren trasa, upprepa efter behov. Du bör nu ha en vacker fabrik finish och glans.
6.
Eftersom du har tagit bort den ursprungliga fabriken beläggning du kommer att vilja utföra mer regelbundet underhåll på linserna med regelbunden rengöring och polering .

tips och varningar


 • för våtslipning kan du lägga en droppe eller två av diskmedel till vattnet för att hålla en hal yta.
 • Samma restaurering processen kan användas för andra yttre plastlinser, som sido-markörer.
 • Om du har djupare repor på ett objektiv, jobba lite längre på våtslipning och spendera mer tid med gnugga sammansatta på noll, men om grunden är mycket djup, kommer denna behandling inte helt ta bort den.
 • bättre att arbeta lite längre med en mycket fin kornstorlek sandpapper än att skära alltför skarpt med grövre grus.
 • aldrig gnugga dina linser med torr sandpapper, kan det orsaka permanenta repor som inte kan tas bort.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör med begagnad bil olja
  hur man kan kontrollera vätska bilbatteri
  hur man sparar pengar genom att gå till skroten
  hur man byter en bils generator
  hur man byter ett bälte bil timing
  hur man kör in i en biltvätt
  hur man rengör tråd hjul
  hur man rengör en headliner
  hur färgton med lyft-och pull-metoden
  hur man rengör en babybilstol