hur man kan förebygga en motor överhettning

hur man kan förebygga en motor överhettning

Motorn i bilen, traktorn eller gräsklipparen kommer att utföra mer effektivt och håller längre om den inte är tillåtet att överhettas. Överhettning av motorer kan vara ett särskilt svårt problem att hantera när vädret är varmt, men det kan hända när som helst under alla väder

Du behöver:.
Nya tändningslåset montering
. Skiftnycklar.
Liten skruvmejsel.


1.
Förhindra en gräsklippare motor från överhettning genom att se till att den inte har samlat in klumpar av gräs, fett eller smuts runt eller under motorn. Gräsklippare vanligen är utrustade med luftkylda motorer. Även om dessa motorer är lätta att underhålla eftersom de kräver ingen kylvätska, kontrollera regelbundet att se till att luft flödar fritt på motorn.
2.
Kontrollera vatten-och frostskyddsmedel regelbundet i bilmotorn för att förhindra överhettning. Frostskyddsmedel inte bara skyddar på vintern genom att hålla vätskan i kylsystemet från frysning, utan också reglerar kokpunkt vatten i motorns system. Frostskyddsmedel höjer faktiskt den temperatur vid vilken motorn vatten kommer att koka. De flesta fordon använder ett förhållande halv vatten till hälften frostskyddsmedel.
3.
Sätt termostaten på bilens motor, om den inte fungerar. Motorn Termostaten temperaturen på kylvätskan och öppnar en ventil när kylvätskan når en hög feber. Om termostaten inte fungerar, kommer motorns vätska förbi radiatorn och hålla cirkulerar i motorn.
4.
Låt din motor att köra medan du tittar på slangar, kylarlocket och vattenpump för att upptäcka eventuella läckor. För att förhindra att din motor mot överhettning, bör läckage fastställas omedelbart.


Relaterade artiklar


hur man gör med diesel
hur man makeover en bil
hur man håller en bil organiserad
Så här skickar du ett fordon
hur du tar bort kåda från en bil
hur reparera sprickor i en instrumentpanel
hur man byter en fjärrstyrning fjärrkontroll
hur man kan kontrollera bilen vätska servostyrning
hur man förlänger livet på din tyg stoppade bilsäten
hur man förstår grundläggande bromskomponenter