hur man dra åt muttrarna

hur man dra åt muttrarna

Byta däck och roterande hjul är lätt nog jobb. Men innan du kan försöka att ta itu med någon av dessa på din bil, måste du veta hur man korrekt kan dra åt muttrarna på hjulen. Läs vidare för att lära sig att dra åt muttrarna

Du behöver:. .
Momentnyckel


1
Kontrollera att du har rätt momentnyckel. Bilens instruktionsbok bör ha specifika instruktioner för vilken typ av nyckel du bör använda. Köp rätt nyckel och hålla den i bilen hela tiden.
2.
Börja med din bil på en domkraft.
3.
Sätt hjul på. Om dina navkapslar är knäppa på, kommer du sätta muttrarna på bultarna innan du byter navkapsel.
4.
Placera en klack mutter på en bult. Med hjälp av fingrarna, vrid lug nut försiktigt så att det sätter bara ett lätt tryck på hjulet.
5.
Lägg till alla de andra muttrarna på bultarna genom att arbeta i en stjärna -form mönster, och bara dra åt muttrarna tillräckligt så de kommer bara lägga ett lätt tryck på hjulet.
6.
Gå tillbaka till den första klack muttern och dra åt den så mycket som du kan, fortfarande bara med handen. Gör samma sak till de andra muttrarna genom att arbeta i en stjärna-form mönster.
7.
Sänk din bil så att den lägger vikt på hjulet.
8.
Dra åt hjulmuttrarna med måttligt tryck och din momentnyckel. Återigen, arbete i en stjärna-form mönster så att du spänner aldrig en klack mutter till den omedelbara höger eller vänster om den du precis arbetat med.
9.
Dra åt muttrarna med fullt tryck och din momentnyckel. Fortsätta att arbeta i en stjärna-form mönster tills alla muttrarna är helt åtdragna.

tips och varningar


 • att dra åt muttrarna på en stjärna-form mönster, dra åt en lug nut. Sedan arbetet på en direkt över hjulet från det. När det ena är åt, plocka en lös klack mutter över ratten från den. Fortsätt tills alla muttrarna är åtdragna.
 • Om du bara vill dra åt din muttrarna utan att ta bort hjulet, lossa alla muttrarna, och börja med steg 4.
 • Använd aldrig en slående mutterdragare för att dra åt muttrarna. Dessa mekaniska nycklar kan göra muttrarna för hårt och svårt att ta bort för hand, om du skulle behöva byta ett däck för hand.
 • När du har skärpts en lug nut, aldrig gå vidare till en av sina direktkunder höger eller vänster. Arbeta alltid i en stjärna-form mönster.


 • Relaterade artiklar


  hur man polera krom
  hur man lyda lagar för Färgtoning
  hur man eftermontera bilrutor
  hur man håller en bil som kör under en djupfryst
  hur man kan bli av bil luftkonditioneringen lukt
  hur man köper motorolja för vintern
  hur du tar bort envisa fläckar från bilens exteriör
  hur man kan förebygga bilstölder
  hur man kan jämföra syntetiska till standard motorolja
  hur man byter en strut