hur man använder en bil punkt fil

hur man använder en bil punkt fil

Ibland är det som kallas en bil punkt fil, ibland en kontakt fil eller magneto-fil. I sin storhetstid var dessa filer en standby på bakgården mekaniker arbetar på hans bil. Idag har många bilar har elektronisk tändning, så punkt filer är lite svårare att hitta. Om du köper en punkt fil, här finns en mängd olika sätt att använda den

Du behöver:.
Automotive punkt fil


1
Check. . tändningen poäng (även kallad brytaren poäng) i fördelarlocket av din äldre modell bil. Dessa två metall kontaktpunkter öppna och stänga. Om korrosion eller rostskador har satt i, kommer motorn eld inte korrekt. Använd punkt filen för att ta bort problemområdet.

2.
Använd Pek-filen för att rengöra kontaktpunkter i din bränslepump, om pumpen har dem.
Fil punkterna på din motorcykel om de är korroderade eller urkärnade. Vid arkivering urkärnade områden, se till att fila bort alla gropfrätning.

4.
Fiska. För ivrig fiskare, krokar vassa är viktiga och en punkt fil är en idealisk och billigt sätt att vässa krokar.

5.
Anpassa plast modell bil du bygger. Poängen fil är bra för fina konsistens slipning jobb såsom att ta bort handtag från bildörrarna och ta bort emblem. Det kan också ta bort kroppen linjer för att ge bilen ett annorlunda utseende.

Tips och varningar


 • Leta efter fordonsindustrin punkt filer i butiker som hanterar en mängd olika bilar leveranser . Sådana butiker är mer benägna att göra bil-punkt-filer.
 • Korrosion kan samlas på punkter som är oanvänd under en lång tid, såsom en klassisk bil som sitter i ett garage. De punkter som kan se svart, men det betyder inte att de är dåliga. Använd bara den punkt filen på dem.


 • Relaterade artiklar


  Hur man sköter om jordbruksutrustning
  hur man kan stoppa en motor vibrationer
  hur man byter en bils generator
  hur man byter bromsljus på en Saturn
  hur man använder en bil punkt fil
  felsökning av en balsam bil luft
  hur man byter en Honda kupéfilter
  hur man gör med diesel
  hur man rengör en bil tak
  hur man kan förebygga bilstölder