hur man ändrar transmissionsolja på en 2002 chevy S-10

hur man ändrar transmissionsolja på en 2002 chevy S-10

Min första erfarenhet med den här till synes enkelt underhåll uppgift

Du behöver:.
Grundläggande uttag
Pallbockar.
Domkraft.


1.
Börja med att få delar som sändning filter, panorera packning och vätska. Jag fick min leverans från avancerade auto och fick veta att två packningar är tillgängliga. En packning var för en trans panna med en puckel på framsidan. Jag tittade under min koffert och bestäms det var inte så packning. Så genom att utesluta en jag visste vilken packning skulle passa min bil. (Hayes handbok som nämns inget av detta)
2.
Ok redo att höja fordonet och sätt pallbockar. När du får under bilen och leta upp du kommer att bli lättad över att finna de flesta av de bultar är lätta att komma till ett uttag och kransen. Men vi kommer också att märka kopplingen som förbinder det transeuropeiska växelreglaget till det transeuropeiska transportnätet. Vid första anblicken ser det ut komplicerat att ta bort (ja det gjorde för mig) men det är inte så oroa dig inte. Börja i slutet av koppling som är en rund ände som snäpper fast i trans. (1) Använd en skruvmejsel och pop av det. Följ nu kopplingen till den punkt där i fäster till ett fäste som fästes på trans pannan. (2) Ta bort en hästsko klipp från koppling och klämma de två ändarna som avskiljer den från fästet. Nu bultarna som håller fästet (och därmed hålls det transeuropeiska pannan) utsätts nu och redo för borttagning. Se bilder för (1) och (2)


arbetar med att färdigställa fler steg
E-post till mig om du har några frågor JMCFARLAND2@nc. rr. com

3.
Ta bort alla bultar och gör dig redo för en enda röra. Den gamla packningen lossnade ren, inga skrapning av slipning alls. Jag sprutade det transeuropeiska pan ut med förgasare renare och vispad den ren. Den Hayes manual säger använda ett lösningsmedel, men jag är oklar på vad lösningsmedel ska användas. Även i botten av pannan är vad som ser ut som en magnet för att fånga några metallpartiklar. Om någon vet vad det här är att kontakta mig.
4.
Sätt packningen på och sedan in pannan tillbaka på trans. När allt är sätta ihop fylla i trans med ca 5 liter vätska. Kontrollera nivån med några dagars mellanrum så att du inte har några läckor.


Relaterade artiklar


hur man ändrar transmissionsolja på en 2002 chevy S-10
hur man byter en Honda kupéfilter
hur reparera sprickor i en instrumentpanel
Hur man testar tändstift
hur man rengör batteripolerna
hur man gör en bil för evigt
hur man byter front chocker
hur man kan jämföra syntetiska till standard motorolja
hur feng shui en bil
Hur man sköter om jordbruksutrustning