hur man kan jämföra syntetiska till standard motorolja

hur man kan jämföra syntetiska till standard motorolja

En bils motor genererar en enorm mängd värme. För att skydda dessa delar, är motorolja som används för smörjning för att minska friktionen. Olja måste bytas innan det bryts ned och tandkött upp av motorn, och det kan vara standard, syntetiska eller en blandning av båda. Syntetisk olja är kemiskt modifierade, standard, eller konventionell, är olja som framställs från petroleum råolja hittades under jordytan. Så här gör du för att jämföra syntetiska till standard motorolja
1.
Läs instruktionsboken för din bil att ta reda på om en specifik olja rekommenderas av tillverkaren, om den krävs för att garantin och hur ofta Det måste ändras.
2.
Förstå utgör för varje typ av olja. Syntetisk olja rinner bättre på att kyla och tål större mängder värme längre. Konventionell olja är mer känslig för stress och värme. Vax eller paraffin, i Standard Oil vänder det till konsekvens pannkaka sockerlag i kallt väder, vilket tandkött upp motordelar. Vid högre drifttemperaturer, förångas oljan faktiskt, vilket resulterar i metall mot metall kontakt. Syntetisk olja är skapad för att smörja som Standard Oil utan att bli tjock och gel-liknande i extrema temperaturer.
3.
tittar på budgeten aspekter, eftersom syntetisk olja kostar mer att skapa än standard olja. Syntet har oftast bättre tillsatser som ökar kostnaderna, men att den kan sista 3 till 5 gånger längre än standard olja.
4.
Byta olja lika ofta, men betala mer för oljan , när du använder syntetisk olja. Eller byta olja oftare och betala mindre per oljebyte. Du sluta spendera ungefär lika mycket, så jämför fördelarna med att använda syntetisk olja i bilmotorn.
5.
Tänk körförhållandena och dina körvanor. Hård körning, ladda bogsering, kortväga körning, stop-and-go-trafik och kallt klimat är exempel på förhållanden som kräver syntetisk olja. De flesta större kända varumärken standard oljor ge tillräcklig prestanda under normala förhållanden med regelbundna oljebyten.
6.
Tänk fordon du kör. Regelbundna oljebyten förlänga livet på din motor, men om du inte är orolig för din bil, inte tillhör dig, är det inte värt mycket eller om du ska ersätta det snart, bara gå med den billigaste oljan du vill ha.


Relaterade artiklar


hur man kan stoppa en motor vibrationer
hur tina upp en vindruta
hur ta hand om en bil
hur man kan eliminera lukt bil med en torktumlare ark
hur man kan bli av bil luftkonditioneringen lukt
hur man kan jämföra syntetiska till standard motorolja
Hur man testar tändstift
hur att installera och underhålla photoeye givare för in-Bay automatiska biltvättar
hur man håller en bil som kör under en djupfryst
hur man kan förebygga bilstölder