hur man kan bli av bil luftkonditioneringen lukt

hur man kan bli av bil luftkonditioneringen lukt

Lukt i bilen luftkonditioneringen kan vara ganska obehagligt. Många människor har upplevt problemet med att vända i luften för att få kyla och som har sitt näsborrar invaderats av något som luktar kroppsodör eller sämre. Läs om att lära sig att bli av med bilen luftkonditioneringen lukt
1.
Vet att den dåliga lukten ofta kan börja med att gå igenom en drive-through biltvättanläggning med din luftkonditionering på inställningen "intag från utanför. " Detta gör att vatten ska stänkte in genom ventilerna runt vindrutetorkare området. Antingen stänga din luft av eller lägga den på inställningen "återcirkulera" så ingen utanför smutsigt vatten kan komma in i luftkonditioneringssystemet.
2.
Kör din bil balsam luften på regelbundet inställning för det mesta, snarare än på maximal. Ständigt lämna den på högsta kan skriva illaluktande fukt inne i systemet. Om du använder max inställningen, ändra det till vanliga kort innan du stänger av bilen av. Detta kommer att ge luftkonditioneringssystemet en chans att torka ut och förhindra mögel bildas.
3.
Försök Lysol spray för att bli av med lukten. Spray Lysol direkt in i ventilationsöppningar runt vindrutan på utsidan av bilen. Kör sedan luftkonditioneringen om luftföroreningar utomhus för de första två miles. Efter det, ändra till "återcirkulera" luft. Insidan luftflödet är starkare och kommer att spola Lysol genom systemet.
4.
Sätt i en ny luftfilter i bilen med nästa oljebyte. Smuts, damm kvalster, stillastående vatten och andra föroreningar samlas på filtret. Ibland filterbyte kan hjälpa att bli av med lukten.
5.
Köp en spray som eliminerar lukter och renar luften på din lokala auto vårdcentral eller järnaffär. Det finns märken speciellt för rengöring av luftkonditionering och värmesystem i fordon. Spraya direkt i den yttre luftintag och även insidan luftkonditioneringen ventiler att bli av med lukten. Att göra detta en gång om året kan förhindra lukt från att återvända.


Relaterade artiklar


hur man rengör en bil tak
hur man bygger en förgasare
hur ta hand om en bil
hur man polera krom
hur man makeover en bil
Hur man sköter om en dieselmotor
hur tina upp en vindruta
hur man öppnar en frusen lås
hur man kan stoppa en motor vibrationer
hur man kan förhindra vindrutan sprickor från att sprida sig