hur man byter olja

hur man byter olja

Är du trött på att gå till Quicky Lube och sprita ut $ 20-$ 50 för en enkel oljebyte. Visste du att byta olja är mycket enkelt om du inte emot att bli lite smutsig

Du behöver:.
Liter olja
Oljefilter.
Oljetråg.
Hylsnyckelsats eller nycklar.
Töm mjölkkanna.
Trasor.
Kattsand.
Tratt.
Domkraft.


1.
Väldigt första du bör göra är att köpa rätt typ av olja, oljefilter och Oljetråg på din bil. Kolla din instruktionsbok för denna information.
2.
Leta reda på avtappningspluggen. Detta är vanligtvis under bilen i närheten av motorn. Du kan behöva jack bilen upp för att få tillgång till kontakten. Skjut din oljetråget under avtappningspluggen och med hjälp av en hylsnyckel, skruva loss avtappningspluggen. Positionera Oljetråg så att det kommer att fånga oljan när det kommer ut. Detta kommer att bli lite rörigt. Om du spiller lite olja på marken kasta kattsand på den för att absorbera spill. Låt oljan rinna av helt och skruva på oljepluggen tillbaka in
3.
Nu är det dags att byta oljefilter. Hitta din oljefilter och skruva upp den med händerna. Om du inte kan skruva loss den med händerna använda en oljefilternyckel. Nu när det gamla oljefiltret off återvinna det ordentligt. Nu tar den nya oljefiltret och gnugga bara lite ny olja runt gummipackningen och sedan skruva tillbaka den till motorn, där den gamla filtret var.
4.
Skruva av oljelock placerad på toppen av din motor och använder din tratt, lägg till rätt mängd olja till din motor. Du hittar rätt mängd i bruksanvisningen. Sedan är det bara skruva oljan locket igen och det är det, nu vet du hur man byter olja.

Tips och varningar


 • lägg till mig som vän.
 • Se nödbromsen när du jack upp en bil.


 • Relaterade artiklar


  hur nyans auto glas
  hur man använder lera bar på en bil
  om rv batterier
  hur man undviker att bli lurade av din mekaniker.
  hur du tar bort motor huvuden
  hur man gör däck håller längre
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Ford Focus
  hur till check oljeförbrukning
  hur man avisa vindrutan på några sekunder
  hur man byter en styrstag i en Mitsubishi Galant