hur man tvättar en bil på rätt sätt

hur man tvättar en bil på rätt sätt

Din bil är en av de viktigaste investeringarna du kan göra. Väl hand om din bil är skyldig att behålla värdet. Detta omfattar vård av bilens exteriör. Det finns ett sätt att tvätta en bil på rätt sätt och här är hur

Du behöver:.
Trädgårdsslang
Tillgång till ett tapp.
Tvål speciellt avsedd för tvättar bilen.
En mjuk mitt gjort för att tvätta en bil.
Sämskskinn eller annat mjukt, absorberande handduk.
Bilvax.
Två hinkar.


1.
Först parkera bilen i solen och låt den svalna. Om ditt fordon är varm, kommer tvål torkar för fort och du kommer att ha mer problem. Din färg kan också mjuka upp, vilket kommer att göra det mer utsatta för repor.
2.
Skölj bilen bra med en trädgårdsslang. Börja på taket på fordonet och arbeta dig nedåt. Detta är ett viktigt steg som inte bör förbises. Det hjälper dig att undvika att hålla tvål på fordonet längre än den borde vara.
3.
Nästa fylla hinkar med vatten. Tillsätt den rekommenderade mängden av bil tvål till ett. Lämna de andra som bara vatten. Sänk handen mitt och börja tvätta bilen. Börja uppifrån och arbeta dig nedåt. Gnugga inte. Du kan sköta allt som kan ha fastnat på din bil när du tvättar den.
4.
När du rengör ett litet område av bilen, skölj mitt ute i skölj skopan och bort tvål. Låt inte tvålen torka på bilen. Upprepa tills du har täckt hela fordonet. Skölj bilen igen med slangen.
5.
För områden som har fastnat på fel eller tjära, använda ett kommersiellt grad bugg och tjära remover som kan köpas i alla bilar butik. Följ anvisningarna, men inte gnugga så hårt för att skrapa bilens yta. De flesta av dagens bugg och removers tjära kräver tid att ställa om allt som är fast och då kan det torkas bort.
6.
Låt ditt fordon torka helt innan du börjar vax. Börja tillämpa de bilvax med ett vax applikator. Använd små cirkelrörelser. Gör bara ett litet område i taget och låta vaxet torka. Använd en mjuk handduk i cirkulära rörelser för att ta bort vaxet. Upprepa steg 10 tills din bil är helt vaxad.

tips och varningar


 • Använd inte något slipande på din bil. Det kommer att äta borta på eller chip färgen.
 • Skaffa en ny vante om din faller på marken. De fallna mitt kunde ha små stenar i det som kommer repa din bil färg.


 • Relaterade artiklar


  hur man tråd förrätt magnetventil
  hur man inspektera drivlinan i en Mazda6
  Drevning ceder fasader
  hur man byter en clockspring i en VW Passat
  om bromsvätska
  hur man byter på gasen i en Acura Integra
  om luftkompressorer
  hur man byter värmaren kärna i en VW Passat
  hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Tacoma
  hur man byter en styrstag i en Chevy Cobalt