hur man byter ett däck

hur man byter ett däck

Har du någonsin haft en punktering? Har du behov av att ringa någon för att hjälpa dig eftersom du inte hade en aning hur man byter ett däck? Här är några enkla steg kan du följa så att du kan byta ett däck snabbt och enkelt

Du behöver:.
Tire järn
. Reservdäck.
Skruvmejsel.
Domkraft.


1.
Så du har en punktering. Det första du bör göra är att ta bilen jack, reservhjul och däck järn. Dessa kan hittas i bagageutrymmet i bilen under bagageutrymmet foder eller bakom sätet om det är en lastbil flesta lastbilar bära reservdäcket under bilen.
2.
Placera carjack under axel hos de däck som har gått platt. Detta fungerar bäst på plan fast mark. Höj domkraften genom att vrida ögat loopen i uttaget. Du vill höja uttaget tills det är ordentligt upp mot axeln.
3.
Nu kan du ha en navkapsel som täcker din muttrarna på plan. Använd en skruvmejsel och bänd bort navkapseln att exponera muttrarna. Använda däcket järn lossa alla muttrarna, tänk på att inte helt ta bort dem vi bara vill få igång dem.
4.
jack Nu är bilen fram till punktering är några inches från marken. Ta resten av muttrarna bort av punktering och dra av däcket från. Du kan behöva göra lite vickar.
5.
När punktering är avstängd, sätt den nya däcket på genom att rikta den utskjutande klacken muttergängorna. När du är uppradade, skjut reservdäcket på och sätta muttrarna igen. Du kommer att vilja dra åt muttrarna ganska tajt med dina däck järn.
6.
Sänk domkraften. Ta dina däck järn och dra åt alla muttrarna. Det är viktigt att du kan dra åt muttrarna som är motsatsen till varandra och arbeta dig runt däcket tills alla muttrarna är säkra. Det var det nu du ska kunna byta ett däck allt själv.

Tips och varningar


 • Lägg till mig som vän.
 • Var inte under bilen när du har det upp på en domkraft.


 • Relaterade artiklar


  hur du kontrollerar dina bromsar
  hur man stämma upp en 2000 Chevy Camaro
  hur man byter bakre signalljus i ett kvicksilver bybo
  hur man inspektera drivlinan i en kvicksilver bybo
  hur du justerar timing i en Mitsubishi Eclipse
  hur du justerar timingen i en Toyota Highlander
  hur man rengör en frisk luft ventil i en Chevy Camaro
  Hur fungerar en bil hiss?
  hur man hittar billiga begagnade bildelar
  hur du tar bort rost från motorn gjutjärn