hur man berättar när det är dags att köpa nya däck

hur man berättar när det är dags att köpa nya däck

Folk tänker inte på sina däck så ofta. Även om de bör inspektera sina däck och kontrollera lufttryck månad för att förhindra oönskade förseningar på grund av punkterade däck, eller ännu värre, en olycka som orsakats av trötta fel flesta människor av naturen bara betalar inte mycket uppmärksamhet åt sina däck. Först när deras däck har slitits skallig, orsaka vibrationer och andra störningar rida, eller på annat sätt blivit säkerhetsrisker göra flesta förare märker deras däck och vid behov byta ut dem. Jag har skrivit om hur man korrekt kontrollera däcken i en annan artikel. I den här artikeln får du lära dig hur effektivt att inspektera dina däck på mindre än 10 minuter. Det finns inget sådant som en bekväm punktering eller olycka

Du behöver:.
Fordon med däck
U.
S.
 Kvartalet.


1.
Se till att din bil är i parken, är parkeringsbroms på, motorn avstängd och bilen står stilla. Du kommer att börja inspektera ditt däck från förare front, passagerare fram, passagerare bak, förare bak. Du kommer att inspektera ditt däck 8 saker: 1) Ojämnt däckslitage 2) Bubbles eller utbuktningar i dina däck, 3) Avbrottsfri sprickor runt pärla och kronan på däck, 4) Ålder, 5) sliten, 6) mönsterdjup, 7) Skador och 8) främmande föremål. Upprepa proceduren för varje däck på din bil.
2.
Först inspektera dina däck visuellt. Titta speciellt på yttre kanten där däcket möter hjulet (detta är ringa pärla), och på det område där slitbanan möter sidoväggen (detta kallas krona). I båda fallen, leta efter en solid ringar (sprickor) runt däcket, eller gapande öppen punkter. Sådana sprickor skapas genom att köra ett däck låg i många fall, och ange däcket snart kommer att misslyckas. Om sådana sprickor är det dags att byta däcket. Blanda inte ihop dessa sprickor för gemensamma vittring, som inte tas upp som fast ringar eller gapa öppna. Sprickor från vanliga vittring är ytliga och inte farligt.
3.
Andra beskrev samtidigt inspektion för sprickor ovan, även leta efter bulor eller bubblor på däcksidan. Dessa kommer vanligtvis vara den bredd av däcksidan och orsakas av en konsekvensanalys, såsom mot en trottoarkant eller jättegryta. Om en bula eller bubbla på däcksidan måste däcket bytas ut omedelbart. Vissa däck kommer att ha ett indrag i sidoväggarna där bälten i sidoväggen överlappningar och inte sträcker sig så mycket som den omgivande däcksidan. Dessa är typiska kännetecken för vissa däck och är inte farliga. Endast utbuktningar, där däcksidan höjs utåt från den omgivande däcksidan, finns indikationer på att däcket snart kommer att misslyckas och däcket bör bytas ut så snart som möjligt.
4.
Tredje, visuellt inspektera mönsteryta av däcket. Liksom Steg 3, leta efter utbuktningar i slitbanan. Dina däck sannolikt inte kommer att få några sådana utbuktningar, om inte bilen har utvecklat en vibration som uppstår vid låga hastigheter och medellång hastighet (50-40 MPH). Medan du letar efter en bula, även leta efter spik, skruvar och andra främmande föremål i dina däck som kan göra att det läcker i en nära framtid. 70% av däckets fel inträffar på grund av lågt tryck. Om du hittar en spik eller skruv i dina däck, har däcket inspekteras och repareras vid behov på din favorit detaljhandeln däck butik.
5.
Nästa visuellt inspektera ditt däck för skallighet, särskilt runt utanför eller innanför kanten. Du kanske också vill känna för skallighet eller släta områden av slitbanan och trampa kanter. Du kan göra detta genom att använda handflatan och mycket lätt och sakta gnugga den platt runt kanterna och slitbanan hos det däck. VAR FÖRSIKTIG! Om stålband utsätts för, kan ledarna skära din hand! Om slitbanan är sliten skallig eller slät när som helst, kommer däcket behöver bytas ASAP. Nästa lager under slitbanan som bärs smidigt är stålband i däcket. Eftersom stålband hålla däcket tillsammans, något däck med stålband som visar säker på att misslyckas oväntat. Byt omedelbart ut skallig och däck med utsatta stålband!
6.
Därefter försiktigt köra handflatan (enligt ovan) över slitbanan området runt däcket så långt du kan nå och känsla för ojämnt slitage. Du söker ojämnt slitage på kanterna, även kallad koppning. Däck som har börjat bära ojämnt på kanterna skall rullas oftare, men de är inte nödvändigtvis dåligt däck. Dessa däck som har slitna ojämnt på en kant kan också orsaka vägbanebuller (ett hum) när fordonet körs. Om ojämnt slitage är svår, har däcket inspekterats och troligen ersättas på din lokala återförsäljare däck, och ditt fordon kan också behöva upphävandet kontrolleras och en anpassning utförs. Anpassning är rekommenderade varje år.
7.
Nästa, enligt samma förfarande ovan, kontrollera om ojämnt slitage i mitten av slitbanan. Detta ojämnt slitage kommer att likna den kupade kant slitage, men det kommer att bli över hela bredden på däcket. Du kommer att kunna känna det med handen. Denna typ av ojämnt slitage är resultatet av slitna eller lösa fjädringskomponenter och /eller hård acceleration eller inbromsning, och kan förvärras av förskjutning. Om denna typ av ojämnt slitage är närvarande, bör du byta dina däck ASAP. De är inte farliga, men kommer att orsaka vibrationer som inte kan korrigeras genom att balansera. Du kan också ha dina stötar och /eller stöttor kontrolleras vid en ansedd verkstad.
8.
Nästa, kontrollera mönsterdjup på dina däck med en fjärdedel. Du kan köpa ett mönsterdjup mätare, men det är inte nödvändigt om du har inspekterats dina däck med den metod och sekvensen beskrivs här. För att kontrollera din mönsterdjup, ta kvartalet med Washington huvud upp och ner, och infoga den i ett mönsterdjup groove ca 1 "från yttre kanten av däcket. Upprepa denna procedur två gånger, i ett spår i mitten av slitbanan, och i ett spår 1 "från insidan kanten på däcket. Om du kan se hela toppen av Washingtons huvud i någon av de 3 platser, som däck har mindre än 4/32nds mönsterdjup kvar på den platsen, och det är dags att byta dina däck inom en snar framtid. De är inte slitna nu, men på 4/32nds slitbanan, fordon börjar ta en betydligt längre sträcka att stanna på våta trottoaren, på 2/32nds, fordonen tar ungefär dubbelt så långt att sluta på våta trottoaren. Några artiklar rekommenderar att du använder en penny i stället på ett kvartal för att kontrollera trampa Deth, men tricket med Lincolns huvud åtgärder mönsterdjup på 2/32nds, inte säkrare 4/32nds.
9.
Nästa om din mönsterdjup misslyckas kvartalet test, titta noga på mönsterdjup på dina däck. Varje däck har tillverkats med treadwear barer inbäddade i dem, att ange de rättsliga ramarna för kvarvarande mönsterdjup. Treadwear fält visas över slitbanan med jämna mellanrum runt däcket. Om du tittar noga på däcksidan är treadwear bar platser markerade med trianglar i kanten av kronan på däcksidan. Du kan även infoga fingertoppen i någon omkretsriktningen trampa spåret och följa spåret tills din fingertopp hittar ett treadwear bar. Treadwear barer är 2/32nds höga, vilket indikerar den minsta lagliga gränsen för däck som kan användas på gatan. Om du undersöka dina däck och se till att treadwear baren gör en solid rak linje över slitbanan, byt dina däck omedelbart. Din stoppsträckan blir dubbelt vad den borde vara på detta djup, och du riskerar att bli en biljett som gäller dina däck ska en brottsbekämpande myndighet inspektera dem. Om dina däck är mellan 2 /32 och 4 /32 kvarvarande mönsterdjup, ersätta dem inom en mycket snar framtid för säkerhet och trygghet.
10.
Därefter bör du kontrollera datumet dina däck tillverkades. Under de senaste decennierna gjort allt däck har varit tvungen att möta DOT standarder och förses med en DOT-kod. Detta kompletta DOT koden innehåller tillverkande företag, platsen för tillverkningen, och veckan och tillverkningsår, och är stämplat på en däcksida nära pärla (där däcket platser mot hjulet). Det kommer att bli något i stil med DOT AB CD 0000 (eller 000). DOT-koden kan monteras på insidan, vilket betyder att det inte kommer att vara synlig för dig under denna inspektion. Om DOT koden på däcken inte är stämplat på utsidan däcksidan, besök din lokala återförsäljare däck och be dem att titta på DOT koden åt dig för alla dina däck. För vissa människor är detta mycket bekvämare än krypa under bilen med en ficklampa för att hitta den DOT koder.
11.
Slutligen, efter att du har hittat DOT koder på dina däck, Du kommer att behöva utvärdera dagen. Däck gjorda före 2000 är stämplat med 3-siffrigt datum för vecka och tillverkningsår. Däck tillverkade efter 2000 är märkta med ett 4-siffrigt datum för vecka och tillverkningsår. Om du har ett däck märkt med en 3-siffrig datum som 013 (till exempel), var däcket tillverkades antingen den första veckan i 1983 eller 1993. Om ditt däck har en 4-siffrig dag, tillverkningsdatum som 3604, var dina däck som tillverkats den 36: e 2004. De flesta däcktillverkare garanti sina däck för 4 eller 5 år efter tillverkningsdatum. Om dina däck är 6 år eller äldre, bör du ta bilen till din lokala däck återförsäljare och be dem att inspektera dina däck på grund av ålder. De bör inspektera dem med samma process som beskrivs här, men deras erfarenheter kan hjälpa dem att upptäcka potentiella oroshärdar i äldre däck som du kanske inte märker. Generellt däck som är 10-15 år gamla bör ersättas ASAP, oavsett återstående mönsterdjup, för säkerhet och trygghet.

Tips och varningar


 • däcktryck är viktigt för hur dina däck slitage. Var noga med att blåsa upp däcken till tillverkarens anvisningar (om du inte har ändrat dina däck eller hjul storlek) som beskrivs i en av mina andra artiklar.
 • Kom ihåg att ha din inställning kontrolleras en gång om året. Obalans orsakar förtida däckslitage. En anpassning kostar ungefär lika mycket som ett genomsnitt passagerare däck, om du inte behöver några delar. Så det är en god investering. Var dock medveten om att, om ditt fordon behöver en del som t. ex. en dragstång slut eller kulled, som också kommer att orsaka dålig däckslitage, och kommer bara bli värre med tiden.


 • Relaterade artiklar


  Hur fungerar en bil fungerar bromsljus?
  hur man väljer en tjänst garage
  hur man byter bakre signalljus i en Kia spektra
  hur man byter en dragstång slutar Chrysler Town & Country
  Hur radiator vätska arbete?
  om bilvax
  om nya lackeringar
  hur du tar bort självhäftande vinyl plattor
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Saturn S-serien
  hur man byter tändstift på ford 4,8 litersmotor