vad däckdimensioner är utbytbara?

vad däckdimensioner är utbytbara?

Däck som säljs i USA måste uppfylla vissa normer. De måste uppfylla storlek standarder för bead form, diameter och bredd. De amerikanska däck och fälg och den europeiska däck och fälg tekniska organisation är också överens om andra parametrar i däcken. Dessa normer, som fastställts av dessa organisationer, vanligen utbytbara. Det finns fortfarande flera däckdimension system som är i bruk idag. Det system som du bil användningsområden kan bero på när ditt fordon har gjorts. Eftersom bil prestanda ökade och fordon blev mer komplex genom åren, har däckstorlek system förändrades också. Det finns några däckdimensioner uttryckt med bara siffror och andra med bokstäver och siffror

Numeriska och alfanumeriska system

De numeriska däck storlekssortering system är det äldsta i Förenta staterna. Det används för personbilsdäck. När detta system användes, var däck bildförhållanden antingen 82 eller 92. Bildförhållandet är förhållandet mellan däckets heighth och bredd. Höjden mäts från insidan av däcket på utsidan väggen när däcket är helt uppblåst. Bredden mäts också när däcket är helt uppblåst från en stenmur över till andra sidan. Till exempel har ett däck som hade det numeriska däck storlek 7,00-14 ett avsnitt bredd av 7 inches, en fälgdiameter av 14 inches, och ett bildförhållande på 92.

Med alfanumeriska systemet, som bildades 1968, är den däcksdimension grundas även på däckets bärförmåga i förhållande till sin totala storlek. Däckets kapacitet och storlek anges med bokstäver från A till N. Ett däck märkta med A skulle innebära det minsta däckets med lägst kapacitet. Ett däck märkt med N skulle vara det största däcket med högsta kapacitet. BR78-13 skulle vara ett exempel på ett däck storlek i det alfanumeriska systemet, 78 är bildformatet och 13 är hjulet storlek i inches

Dagens däckstorlek Systems

Däckstorlek system idag är beroende av många saker. . Antalet och bokstäver anger när ett fordon har tillverkats och om det framställts inom landet eller importeras. Däcket dimensionering Systemet ger också information om däckets dimensioner. De tre viktigaste mätningar för att få en korrekt passform för bilens däck är höjd, bredd och bärförmåga. P-Metric däckdimension systemet är den amerikanska versionen av det europeiska metersystemet system, som startades 1976. P-Metric storlekar börjar alltid med P, vilket står för passagerare. Annars P-Metric och Metric är desamma.

Ett exempel på en P-Metric däck storlek skulle vara P215/65R15 89h. P står för passagerare, förstås. Siffran 215 är för däcket bredden i millimeter. Numret 65 är bildformatet av detta däck. R står för radial, i motsats till diagonal eller bältade däck. De 15 står för inches, inte millimeter, och det är mätning av fälgdiameter. Slutligen 89h är tjänsten beskrivning. De 89 står om bärförmåga, och H är den högsta hastighet som däcket är klassad.

Utbytbara storlekar

Om du har en äldre bil som har däck som är skrivna i numerisk storlekar, då du måste konvertera dem till P-Metric storlekar för att hitta däck till din bil. Tidiga bilar hade smala däck och smala hjul. Dagens däck med P-Metric storlekar brukar talade om som en serie, enligt deras proportioner. Till exempel, en bil som har ett däck med ett bildförhållande på 80 är känd som en 80-serie. Om du har en tidig gjort bil med en numerisk storlek däck, då du kommer att vilja ett däck som är dagens 75-eller 80-serien storlek däck. Detta är verkligen viktigt om fordonet fortfarande har original hjul.

Om du har en bil med en alfanumerisk storlek, sedan hitta utbytbara storlekar i dagens system, måste du identifiera dina däck proportioner. Om du har en 78-serie alfanumeriska däck, bör den ersättas med dagens 80 eller 75-seriens däck. Återigen är du ute efter mer smalt däck som i ovanstående exempel. Om din alfanumeriska storlek däck är en 50, 60 eller 70-serien däck, då du kommer att behöva hitta en P-Metric däckdimension som har en motsvarande proportioner. Du kan göra detta med en omvandling diagram eller genom att läsa P-Metric däckdimension. Kom ihåg att proportionerna den 2-siffriga numret efter snedstreck på P-Metric däckdimension. I exemplet i avsnitt 2, P215/65R15 89h, skulle proportionerna vara 65, och detta skulle matcha med en alfanumerisk storlek däck som hade en aspect ratio på 60-serien.

Radialdäck

Blanda aldrig radialdäck med någon annan konstruktion på en bil. Radialdäck endast kunde användas om hjulen ersätts på din gamla bil och uppskovet justeras. Du bör också aldrig blanda radialdäck och partiskhet däck på samma fordon vid samma tidpunkt. Radialdäck är inte utbytbara med bias däck!

Däckkonvertering listor

Om du har en äldre bil är det viktigt för dig att veta om dina däck och vilka storlekar är utbytbara. Du kan fråga hos din återförsäljare. De flesta återförsäljare har ett diagram däckkonvertering som hjälper dig att välja rätt däck. Du kanske också kan hitta vissa diagram däckkonvertering på Internet, kan dock din återförsäljares vara mer pålitlig. Du kan också räkna ut om omräkningen diagrammet leder dig i rätt riktning för att hitta utbytbara däckstorlekar. Är det viktigt att förstå vad alla dessa bokstäver och siffror innebär på sidan av dina däck för att kunna hitta rätt däck till din bil.


Relaterade artiklar


hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Honda Prelude
hur man förlänga livslängden på en bilmotor
Hur syntetisk motorolja skiljer sig från standard motorolja?
hur man inspektera för däck defekter i en Hyundai Santa Fe
hur du förbereder din bil, lastbil, skåpbil eller suv för vintern
hur man gräva bilen ut ur vinter snö
hur man byter bakre signalljus i en Mazda6
Vad är ett filter skiftnyckel?
hur du underhåller din bil på vintern
hur man inspektera drivlinan i en Cheva Silverado