om skärvätskekoncentrat kontroll

om skärvätskekoncentrat kontroll

Metallbearbetningsmedel är kärnan i metallbearbetning processen. När metallbearbetningsvätskor underhålls och övervakas på rätt sätt, då alla frågor som är relaterade till vätskor bör minimeras. Metallbearbetning Fluid Control är i allmänhet en stor del av någon bilverkstad, med särskilda hängivna människor att arbeta med vätska underhåll och kontroll av

Funktion

I auto butiker, skärvätskekoncentrat kontroll görs vanligtvis med utrustning som pH-mätare och refraktometrar. Handhållna refraktometrar använda ljus som passerar genom ett urval av kylmedel och och ett prisma för att mäta kylvätskan koncentration. Ju högre koncentration, desto högre refraktometerns kommer att läsa. En refraktometer mot koncentration diagram bör användas, men observera att olika typer av modeller kommer att avge olika värdena från de grafer

Identification

pH-skalan går från 1 till 14. 1 är mycket sura, och 14 är frätande och därför farligt (det är när det gäller emulsioner och lösningar endast vatten). Den genomsnittliga metallbearbetning lösning eller emulsion bör ha en pH-värde av minst 8,5 och högst 9,5. Detta beror på att mikroorganismer kommer att växa och frodas i förhållanden lägre än 8,5, och med pH-värden över 9,5, blir dermatit en potentiell risk och mikrobiologisk tillväxt är inte främjas.

Överväganden

Att hålla konsekvent poster kommer att väsentligt bidra med metallbearbetning vätska kontroll. Noggranna anteckningar kommer att ge god kontroll och god kontroll kommer att bidra till att identifiera potentiella problem innan dessa problem orsakar din skärvätskekoncentrat helt misslyckas.

Teorier /Spekulationer

En typ av skärvätskekoncentrat kontroll är koncentration kontroll. Koncentration kontrollen kan utföras på olika sätt, och denna metod recensioner och kontrollerar totala koncentrationen av även nivån på flera av de komponenter som ingår i vätskor för metallbearbetning, som alla fyller olika funktioner.

Betydelse

En annan typ av skärvätskekoncentrat kontroll är härskning kontroll. Bakterier, jäst och mögel (mikroorganismer) ta upp frågan om härsknar genom att multiplicera insidan av vätskor för metallbearbetning. Detta sker eftersom svampar och bakterier finns överallt-från luften omkring oss i vattnet och överallt annars. Cimcool vätskor skärvätskekoncentrat kontroller som skapas för att kontrollera härskning, eftersom endast ett visst antal bakterier kan överleva i denna atmosfär (se Resurser nedan).


Relaterade artiklar


hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en dodge ram
om däckslitage
om hydrauliska kopplingar
hur du justerar timing i en VW Passat
hur man byter en dragstång slutar ford explorer
hur man byter en glödlampan i en Toyota Camry
hur du förbereder din bil för vintern.
hur man byter en styrstag slut i en Cheva Silverado
om bilen matta fläckar
ventilkåpan polering