hur man kan kontrollera motorolja

hur man kan kontrollera motorolja

Använd dessa instruktioner för att kontrollera din motorolja. Medan mina bilder är särskilt en personbil, kan du också använda detta som en referens för att kontrollera oljenivån på en bensin-eller dieselmotor för den delen. Med dessa instruktioner och en trasa i handen, har jag skrivit dessa instruktioner med alla i åtanke, särskilt du

Du behöver:.
Ögonskydd
. Rag eller handskar


1
Säkerhet:. Korrekt park och stänga av ditt fordon. Tillåt dig tillräckligt med utrymme att komma runt ditt fordon. Utföra denna uppgift med gott dagsljus och hålla sig på säkert avstånd från mötande trafik Även om en sådan världslig uppgift att inspektera ditt fordon kan visas att den inte kräver skyddsglasögon är det alltid en god vana att ha oberoende av situationen.

2.
Ta fram din instruktionsbok och bläddra till det avsnitt som detaljerna var att hitta den oljestickan motorolja. Om du precis har stängt av motorn, låt motorn svalna i minst 15 minuter eftersom: 1) motorn är mycket varm, och 2) detta kommer att oljan är spridda över hela motorn för att återgå reservoaren för en mer noggrann läsning. .
3
Dra upp oljestickan med trasan i hand och torka hela minnet rena, sätt tillbaka och ta bort oljestickan återigen att få en korrekt behandling. Området på mätstickan som visar oljenivån är ganska liten. Medan många skillnad källor kommer att rekommendera flera olika sätt att mäta nivån på din motor olja, är det med min rekommendation att alltid följa tillverkningen anvisningar för att ordentligt kontrollera nivån på din motorolja. Om du inte hittar instruktionsboken eller liknande dokumentation, du bästa insats skulle vara att hålla den nivå på 3 /4 full.
4.
Om du behöver lägga till olja, tillsätt små mängder åt gången och kolla oljestickan då och då under påfyllning. Återigen, om du är osäker på vilken typ av olja du behöver bara hänvisa till din bruksanvisning eller lokala bildelar butik för lämplig typ. Åldern på din motor, dina körvanor samt klimat du bor i kommer att avgörande faktorerna i vilken typ av motorolja rekommenderas för din bil.
5.
Om din oljesticka rapporter att du har en tillräcklig mängd olja du helt enkelt så ingenting. Sätt tillbaka oljestickan och kontrollera att påfyllningslocket är säker. Medan du är här, täcker snabbt glace på alla andra och mössor för att alla är stängda. Håll uppmärksam på andra platser av bilmotorn så att de bättre bekanta dig med allmänna lokaliseringen av dessa föremål. Bra jobbat, du vidare till större och bättre saker!

Tips och varningar


 • med trasan eller handskar hindrar dig från att få händerna smutsiga.
 • Håll alltid säkerheten i åtanke när man arbetar på eller runt ditt fordon hela tiden.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort paintball färg från billack
  Hur subwoofers arbete?
  om instrumentpanelen varningslampor
  hur du installerar en bränsletank i en Chrysler Town & Country
  hur man byter en underhood relä i en GMC Sierra
  kan en dålig katalysator göra en bil överhettas?
  hur man byter ett luftfilter i en Toyota Camry
  hur man byter en styrstag i en Subaru Outback
  hur du ska justera bromspedalen höjd i en Pontiac Grand Prix
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Lincoln Navigator