hur man installerar en automatisk luftfilter

hur man installerar en automatisk luftfilter

Byta luftfilter är vanligtvis ett ett-till fem minuters jobb. Om du kan ändra en svans glödlampa, du kvalificerad för detta jobb

Du behöver:. .
Inga verktyg, en skruvmejsel eller en skiftnyckel
.


1.
Vill ändra ett luftfilter på de flesta äldre fordon bara öppna huven och ta bort vingmuttern på toppen av luftrenaren locket och byt ut det gamla filtret med en ny. Se bara till att filtret sitter ordentligt så att du kan dra åt locket nere i jämnhöjd med luftrenaren bostäder.
2.
På många av senare modell fordon luften renare bostäder kommer att vara borta från förgasaren eller insprutare. Den största slang ansluten till förgasaren kommer att leda till luftrenaren bostäder. Du kommer förmodligen hitta ett rektangulärt formade luftrenare förmodligen täcka tillverkade av plast eller gummi. 4 eller 6 bultar vanligtvis hittas som håller locket på plats. En skruvmejsel kommer sannolikt att det verktyg du behöver för att ta dessa bultar ut. (Lämna skruvarna i locket när du tar bort den, om du kan).
3.
När du har lossat alla bultar på luften renare täckning får locket verkar vara fastlimmad. Det är inte. Få kraftfulla eller eventuellt använda en vanlig skruvmejsel för att bända den envisa locket.
4.
Vill byta luftfilter på några skåpbilar måste ta motorn locket inuti ditt fordon.

tips och varningar


 • Om du upptäcker en mycket smutsigt luftfilter, när du är borta från en Biltema, du är bäst chanser att få det kan ringa för dig att köra utan filter på väg till Biltema.


 • Relaterade artiklar


  Hur fungerar en bils signallampor arbete?
  hur du installerar en bränsletank i en VW Beetle
  om gnugga förening
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Mitsubishi Eclipse
  hur man målar ett fordon med en HVLP-pistol
  hur man byter ett bilbatteri
  hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Ford Focus
  hur man byter en glödlampan i en Lincoln Navigator
  hur man byter bakre signalljus i en ford explorer
  hur du justerar timing i en Cadillac Escalade