hur man i detalj en bil

hur man i detalj en bil

Denna artikel kommer att lära dig hur du hand om din bil färgytan

Du behöver:.
Kvalitetsprodukter


1
Vi drabbas ofta av frågan. . vad är det bästa sättet att uppnå maximalt resultat att få fram en bil. Så jag har beslutat att göra en liten skriva upp om hur "vi" gör vårt detalj jobb, säger jag "vi" eftersom det finns många sätt att göra en detalj jobb, detta är vad som fungerar för oss och utgör inte den enda sättet att gå tillväga.

Detta är ett system som vi har använt.

First Step-Vehicle placering: För att starta din detalj jobb, du vill vara säker på din bil är inte i direkt solljus och att ytorna på utsidan är inte hett. Om skuggan inte kan hittas, kan du vänta till sent på kvällen så solen är inte vid sin fulla intensitet
2
Steg 2 -. . Fordon yta utvärdering En av de viktigaste aspekterna av en lyckad detalj jobb är utvärderingen av fordonet surface. This utvärderingen kommer att tillåta oss att förbereda oss med rätt produkter och steg, saker som lätt repor, märken snurra och andra defekter färg kan utvärderas just nu, härifrån kommer vi att ha en plan för vilka produkter som behövs och i vilken ordning. Du vill prep din tvätt material först så att du inte kommer att köra tillbaka för att få objekt från lagret medan vattnet är på färgen eller hjul. Du kan använda en högtryckstvätt vanligtvis utan problem, bara försiktig när du gör det.

Du vill inte komma för nära någon yta av bilen med högtryck, i synnerhet till stift remsor eller emblem, kan underlåtenhet att göra detta resultera i oundvikliga skador
3
Steg 3 -. . Sköljning Vehicle-Förtvätt jag börja med att skölja alla lösa skräp från bilens tak arbeta nedåt. Du vill vara säker på att få alla lösa smuts bort från ytan så att du inte måste använda dina tvätta mitt. Vad jag tycker om att göra på denna punkt är bara träffa alla ytor inklusive, hjul och däck.

Jag fick reda på i denna process kan vi undvika att snurra märken, åtminstone till en viss punkt. Mycket ofta du tvättar du kan dra lös smuts som kan repa bilens yta, dessa åtgärder är på inget sätt en lösning, utan snarare en "förebyggande åtgärder.
4.
Step 4-Tvätt-Däck och fälgar tvätt tar bort allt löst förorenar från utsidan av bilen och lämnar en ren och prepped yta klar för andra steg i detalj. Du alltid kommer att vilja tvätta däcken och hjulen först, så att vatten inte sitta på din rena färgen och få bakas i av solen. För däck, hjul och hjulhusen du behöver bara ett par saker. Du behöver en separat uppsättning tvätta material så att din färg inte blir angripna av metallpartiklar och smuts på dina däck och hjul.

Använd inte samma tvättvattnet eller verktyg på färger som du gjorde hjulen. Jag gillar att ha bara en enkel mjuk borste. Det finns en stor missuppfattning att alla hjul rengöringsmedel färgar du hjulen, alla gör delvis, är detta sant, kommer majoriteten av hjulet städare verkligen fläcken och skada din hjulen skall Formeln fungerar bra på plast hjulet beläggningar också. produkten måste pH-balanserad och kommer inte fläckar klarlack! Från och med dina däck och hjul först, inte blöt färg. Förbered din tvätt material och komma igång att göra hjul, däck och hjulhusen en efter en.

Gör inte alla av dem på en gång, vill du inte något av dessa rengöringsmedel för att torka. Jag vill börja med att skölja tunga skräp från däck och fälgar samt område. Merparten av tiden lera och lös smuts ansamlas i dessa områden, och du inte vill vara skura att smuts över hela hjulen. Jag börjar med att spruta ner alla områden. När jag har sprutas allt, det hade tillräckligt med tid att sitta och börja arbeta.

Jag använder detalj borste först för att komma till baksidan av mina hjul och få alla att bromsdamm ut därifrån . Ingenting ser värre än en ren hjul där du kan se en smutsig baksida. Efter det steget är gjort, tar jag min mjuka borste och arbeta i ansiktet av hjulet. Ljus agitation är allt som behövs.

Senast jag arbeta på hjulhusen med min borste och se till att träffa alla delar i hjulet väl. Hjulhusen är ett mycket viktigt steg till färdig detalj, och du måste se till att de är fläckfria. Medan du tvättar, se när du doppar tvätta verktyg i hinken, att doppa dem i skölj skopan först ta bort all smuts, och sedan doppa den i hinken tvål så du får rena tvål. När du är klar med varje hjul, skölj hjulet och att säkerställa att hela dammsugaren är från ratten. Upprepa för de andra hjulen. Se till att få något underrede områden som är synliga.
5.
Steg 5 Tvätt-fordon målade ytor Efter däcken och hjulen har gjorts och innan vätning färgen, kommer du vill förbereda din tvätt hink och verktyg för att måla i denna steg du kommer att använda en bilschampo som är mycket smörjas formel med unika skummande kvalitet och snabba egenskaper skölj. Ditt mål är att säkert lyfta smuts och fett samtidigt hjälpa till att förhindra virvlar från tvätt. Bilen Shampoo avlägsnar säkert smuts och fett utan att ta bort vax eller fogmassa. Schampot är speciellt framtagen för att vara helt ofarlig och säker för din bil yta.

Användningen av fel schampo som inte tar bort smuts och smuts kombinera med en låg kvalitet svamp /applikatorn så småningom kommer att lämna Swirl Marks i din färgytan något som vi alla försöker avoid. The bilschampo måste pH 7 Balans, något som du inte hittar på dessa lila gallon Jug's i din lokala butik för $ 2,99-ett av de vanligaste misstag som kunder gör är att investera i en god kvalitet vax bara att använda en billig /låg kvalitet bilschampo. Använder fel typ av bil schampo kommer att ta bort vax som du tidigare hade ansökt om att skydda din investering. Bra bilschampo s kommer att ta bort smuts och fett utan att repa och kommer inte band vaxet som många andra märken.

Vi använde en 5 gallon ren hink med vatten blandat med u00BD av ett lock av bilschampo. Under tvättprocessen vi har tagit en av de mest revolutionerande produkter på marknaden idag, oxidationsprodukter blocket. Oxidationen blocket är en produkt avsedd att användas för att snabbt och säkert att ta bort bundna föroreningar, spillning och insekter smuts från fordonsindustrin är klar.

För fordonsrelaterade lackeringar, har denna produkt har samma funktion och miljömässigt säkerhet som lera fläckborttagningsmedel. (Clay staplar) Fördelarna är oändliga, men vi kommer att hoppa över den informationen just nu. Med en ny hög kvalitet tvätt mitt på skopan med bilschampo vi kommer att arbeta på avsnitten, tvätta vi ytan och omedelbart sköljas rätt efter att vi sedan doppa oxidationen blocket på skopan som har tvållösning, efter att vi går vidare att passera blocket med ett horisontellt rörelse till alla de målade ytorna en sektion i taget. Gör det sektion för sektion så att tvålen inte torkar. Om den gör det torrt, nyligen åter tvål området och spola igen. Jag bak på bilen och den främre stötfångare sista, eftersom dessa har de mest smuts. Du vill tvätta i långa svepande drag, inte tvätta i cirklar
6
Steg 6 -. . Torkning fordon ytan när du är klar skölja bilen av alla tvål, vill du att ta bort munstycket från slangen och göra vad som kallas "översvämning" metoden. Flood ytan på bilen från topp till botten med slangen. Detta kopplar de tusentals små pärlor av vatten i en stor plåt, och det hjälper torka bilen snabbare. När detta är gjort kan du använda svammel väva torkning handduk uppifrån och ner att torka resten av bilen.

Det bör finnas mycket lite vatten kvar på ytan av bilen lämnade på denna punkt. Kontrollera om du ser en plats för smuts du har missat, eller löst skräp på bilen, rör inte det med din torkning handduk, åter tvätta området och sedan dry. I brukar använda ett par billiga mikrofiber att torka hjul och däck. Hjul kan få vatten platser också, så du vill vara säker på dig torr dem tillsammans med paint. Using rätt torkning verktyg är också viktigt.

Jag gillar att använda något som kallas en "svammel väva" handduk för att torka som är en av de säkraste sättet att torka din bil. Ett annat gemensamt verktyg är gems och vi kan gå så långt som att använda lövblåsare att helt ta bort allt vatten från alla trånga utrymmen och trimma
7
Steg 7 -. . Tejping Eftersom vi kommer att göra en detalj jobb användning av motordrivna verktyg kommer att behövas, eftersom säkerhet mått som vi kommer att tejpa alla trim områden och känsliga områden, är det huvudsakliga syftet med detta steg "i målet" att vi får kontakt med strömmen verktyg vi inte kommer att skada beskärningsområdet, inte ta det viktiga steget när du använder ett elektriskt verktyg kan resultera i att lämna "nötning märken" på oskyddade ytor. Vi gillar att använda 2 "maskeringstejp och ibland väljer vi klara färger så att de sticker ut
8
Steg 8 -. . Swirl Remover /Light Repor och rättelser färg I det här steget ska du tackla alla ovanstående problem. detta skulle kunna vara ett mycket långt avsnitt som kan behandlas med många olika verktyg så kommer vi att koncentrera på Virvel Remover och Porter kabel för verktyg

Vad är en Porter Cable -? Allmänna tal

Porter Cable 7424 dubbelverkande bil polermaskin startade pro-konsumenten bil polermaskin marknaden livet mer än ett decennium sedan, är Porter Cable 7424 branschstandard som är en dubbelverkande bil polermaskin. En maskin som fungerar genom kretsar runt polerplatta kring ett centrum spindel medan pad fritt snurrar runt sin egen axel. En motvikt på motsatta sidan av centrum spindeln dämpar vibrationerna för smidig drift. Verktyget huvud åtgärder, som ofta kallas omloppsbanor, förhindrar att hologram (symmetrisk polering märken), brännskador färg och andra former av lackskador förknippas ofta med hög hastighet polering maskiner.

Polering av en dubbelverkande polermaskin härmar nära att cirkulär hand polering. Med det här verktyget (s) många olika kuddar kan användas, de alla finns i många storlekar mönster och färger, färgen är branschstandard tumregel för ett visst arbete, alla gör nyligen fler och fler färger dyker på marknaden .

Gul polersvampen användningsområden för tunga Sammansatta
Orange polersvampen användningsområden för lätta sammansatta
Green polersvampen användningsområden för blandade /polska
vitt skum Pad-Används för polska
Black Foam pad-Används för maskin Glaze
Blue Foam pad-Används för polska /tätningsmedel

Dessa är de mest populära när man använder sådana av verktyg; i vårt fall kommer vi att använda Orange polersvampen och vitt skum pad. Med helt nya kuddar vi gillar att spraya en mycket lätt dimma av vatten eller detailer, bara när de är helt nya dynor. Extrem försiktighet måste iakttas vid arbete på nära tejpade områden, jag personligen gillar att börja med en hastighet på 4 och därifrån arbeta upp till den hastighet # 6 men jag gör det mesta arbetet på 4.

Jag tror att detta är en personlig preferens samma som maskinen är i bruk, produkter, pad varumärke och teknik, rekommenderar jag även att köra Porter nätkabeln kärna genom axeln för att undvika all kontakt med arbetsområdet och yta. För att fullgöra denna uppgift har vi fått reda på att de system som fungerar för oss är som följer: Använd en


Relaterade artiklar


hur man byter värmaren kärna i en Pontiac Grand Am
hur man byter bakre signalljus i en Mazda6
installera motorcykel grepp
hur man inspektera för däck defekter i en dodge ram
hur jumpstart din bil
hur man byter fronten signalljus i en Honda CR-V
Hur sparar däcktryck pengar?
Lägga till en gas kan filler till din gård lastbil
hur man håller en gammal bil som kör
hur man byter en dragstång slutar Nissan Altima