hur du ändrar ditt fordons olja och oljefilter

hur du ändrar ditt fordons olja och oljefilter

Även om de flesta människor är rädda för att förändra sin egen olja, det är faktiskt ganska lätt. Ändra din egen olja kommer att spara pengar och tid

Du behöver:. .
Oil
En Ratchet och uttag.
Oljetråget.
Oljefilternyckel.
Nytt oljefilter.
Jack.
Tratt.


1.
Innan du börjar, är det viktigt att se till att du har rätt verktyg. Rätt storlek uttag för oljepluggen och vilken typ av olja du behöver använda kommer att visas i bilens ägare manual. Du kan hitta den typ av oljefilter och skiftnyckel i någon större delar butik (i. e. Checkers, Auto Zone, NAPA).
2.
Okej, du har rätt verktyg och klar att göra din första oljebyte. Nu är det dags att få din bil klar. Parkera fordonet på en plan yta. Om du har en låg fordon, måste du jack fronten av fordonet upp. Var noga med att ordentligt fästa tillbaka däcken. Detta kan göras genom att sätta en 2x4 eller en rand bakom ryggen däck. Nästa, pop öppna din huva och ta bort oljelocket på motorn. Om du inte vet var oljelocket är, leta efter en keps med en olja kan symbol (normalt sett ovanpå motorn). När du hittat och tagit bort oljelocket är det dags att låta motorn svalna (ca 1 timme).
3.
Nu när motorn har svalnat sin säkert att krypa under. Ta din oljetråg, Ratchet och uttag. Placera dig själv under den bakre änden av motorn och leta efter din oljeavtappningsskruven bör det vara på botten av motorns oljetråg, se bilden för att se hur det ser ut. Placera oljetråget under kontakten och lite tillbaka eftersom oljan inte kommer rakt ner. Sakta börjar ta ur stickkontakten, kommer oljan att börja komma ut innan du får det hela vägen ut. Se till att få tvättmaskinen samt kontakten när du tar bort den, och försöka att inte släppa den i oljetråget. Låt all olja rinna.
4.
När oljan slutat dränering, placera brickan och oljeavtappningsskruven igen och dra åt den. Det är nu dags att ta bort oljefiltret. Du kan ta reda på vad slags filter du behöver från din lokala reservdelslager.
Leta upp oljefiltret på motorn, beroende på märke och modell kan det vara lätt eller svårt att få till. När du har hittat din oljefilter använda din oljefilternyckel att ta bort den, var försiktig när du tar bort det som det kommer att finnas olja fortfarande i den. Ta av oljefilter och packning som kommer med det rinna oljan ur den och lägger den åt sidan, inte kasta det i papperskorgen! Ta din nya oljefilter ur lådan tillsammans med den nya packningen. Med fingret ta en liten mängd av de gamla oljan och gnugga den på filter packningen innan du byter oljefiltret. När du har ersatt olja filter kan du börja dumpning i din nya olja!

Tips och varningar


 • Se till att du inte har kläder som du inte vill att bli smutsig /fläckig.
 • Om du parkerat på en sluttande yta, vara försiktig eftersom oljan kommer ut snabbare och i vinkel.
 • Om oljeavtappningsskruven faller i oljan bara nå i och dra ut den, men se till att få tvättmaskinen också. Se till att oljan inte är varm, om så är fallet, använd något att dra ut den.
 • Ta din gamla olje /oljefilter till någon dam eller Auto Zone och de kommer att återvinna det gratis.
 • Om din oljeavtappningsskruven ser skadade /gamla, kan du köpa en ny.
 • bör ta 4-5 Quarts att fylla på olja.
 • Se till att motorn är kall eller oljan är varm!
 • Låt inte oljeutsläpp på uppfarten, blir det svårt att ta bort. Prova om tidningen ner innan du börjar.
 • Se till att leta efter läckor.


 • Relaterade artiklar


  om klarlack
  Hur fungerar en vindrutetorkare?
  hur du ska justera bromspedalen höjd i en Nissan Pathfinder
  hur mycket kostar det att måla en bil?
  hur man byter skivbromsar fram i en toyota tundra
  Hur lägger bränsle behandlingar förbättra en bils prestanda?
  fakta om tändstift
  hur man inspektera drivlinan i en Toyota Tacoma
  hur till sängs (inbrott) nya bromsbelägg och / eller rotorer
  hur man byter Värmeslangarna i en geo tracker