Hur fungerar ett luftfilter arbete?

Hur fungerar ett luftfilter arbete?

Air Filter

Luftfiltret är en oerhört viktig del av en bils tändsystem. När en motor brinner, nästan alla av bränslet vände sig till gas. Denna gas befogenheter kolvarna ner, sedan matas ut från motorn så en ny kompression cykel kan börja. Det finns många saker i luften, men som inte brinner rent eller inte alls. Om små bitar av smuts, vägsalt, pollen och andra föroreningar kommer in bilens luftintag, de kan skada kolvar, täppa ventiler och allmänt förkorta livslängden på din bil. Luftfiltret stoppar dessa föroreningar från att komma in i första hand.

Så fungerar det

Luftfilter på de flesta bilar är rektangulära, kallas veckade skärmar pappersfilter. Även om namnet kan få en del människor tror att dessa filter är bräcklig, de är faktiskt gjorda av en slags filt som är mycket tuffare än vanligt papper. De är porös, med små hål stort nog att låta luft genom men tillräckligt små för att fånga andra partiklar på väg in Air först passerar filtret, sedan i insugningsröret. Det blandar sedan med gas och går in i kolvarna för förbränning.

Alternativ

Papper luftfilter är billiga, inte begränsar luftflödet mycket, och effektivt bort de flesta eller alla av smuts kommer in, vilket gör dem det bästa valet för de flesta bilföretag användningsområden. För terrängförhållanden eller andra områden där filtret behöver absorbera en hel del smuts, är andra material används ibland. Skum filter kan absorbera en hel del smuts mycket effektivt, och inte begränsar luftflödet mycket, vilket gör dem ett populärt val. En annan populär off-road filter är oljebad filter. Luft skickas upp och ner i en labyrint mellan ett filter mesh och ett kar med olja. Stora partiklar fastnar i oljan, medan mindre bitar av smuts fastnar i maskorna.


Relaterade artiklar


hur du justerar timing i en Acura Integra
hur man framgångsrikt kan skrapa is och snö från din bil
Hur radiator vätska arbete?
hur man byter bakre signalljus i en Chevy Impala
hur man kan kontrollera och fylla på en överföring fall i en Toyota Highlander
hur man installerar en bränsletank på en Jeep Grand Cherokee
hur ändrar termostaten i en Ford Taurus
hur man byter de viktigaste relä i en Honda Accord
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Lincoln Navigator
hur man söker slitage eller sprickor på bälten i en Acura Integra